Искате ли да горите повече калории?

Тренирайте сутрин след сън!
Искате ли да горите повече калории?

На диета сте, спортувате, но все още не виждате усилията ви да имат ефект!

Британски учени провели проучване, на което установили, че най-добри резултати върху метаболизма и горенето на калории оказват тренировките веднага след събуждане сутрин.

Горете мазнини преди закуска! Теорията да тренирате на празен стомах започна наново да придобива все по-широка популярност след резултатите.

Учените от Нортумбрия Университет доказаха, че ще покачите изгарянето на мазнините в организма си с цели 20%, ако тренирате сутрин преди закуска, отколкото в останалата част от деня. Самите учени били изненадани от високата разлика между сутрешната тренировка върху метаболизма и тази проведена в останалите часове на деня.

Според теорията тренировката на гладен стомах активизира организма да изгаря мазнините, които вече са натрупани в тялото като резерв. Единственото важно условие е да поддържате добра хидратация на тялото още повече ако страдате от ниско кръвно налягане. В този случай пийте много вода и дори преди тренировка можете да изпиете чаша кафе или топла вода с 1 чаена лъжичка мед. Както знаете "Мазнините изгарят в пламъка на въглехидратите"!

Проучването също така е показало, че противно на очакванията след тренировката на гладен стомах сутрин - апетитът не се повлиява в посока по-висок глад с напредването на деня. Напротив - участниците в изследването, които бягали сутринта след сън не изяли по-голяма порция от обичайното, дори изместили закуската си с час по-късно, което им дало възможност да се освободят от токсините от предишния ден. Същите резултати показали и участниците, които направили първо кардио тренировка във фитнеса за загрявка и след което преминали към същинската работа върху отделните мускулни групи.

Освен това според друго изследване са достигнали до извода, че вечерните тренировки не само, че не дават желаните резултати върху трениращия, но също така  и затормозяват организма. Функциите на всички органи във вечерните часове са вече в режим на почивка, когато е по-подходящо да се занимаваме с отпускащи и релаксиращи тялото и ума практики.

Според учените най-важното условие – системата да работи е всеки човек да намери точното време в което да тренира, за да може да изгаря пълноценно мазнините натрупани в тялото. Също така е от значение качеството и количеството сън, което не трябва да пренебрегвате, за да се радвате на пълноценна тренировка с отлични крайни резултати.

източник: https://mabra.com/da-ska-du-trana-for-att-branna-mest-fett/


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април