Интересно! Бели денс за бременни

Може би арабският танц наистина е подходящ за бъдещи майки
Интересно! Бели денс за бременни

Наскоро разбрах, че съществуват курсове по бели денс за бременни и, да ви кажа честно, темата ми стана твърде интересна.

Според някои специалисти, арабският танц бил изключително подходяща физическа активност за бъдещите мами. Същата подобрявала стойката, отпускала мускулите и освобождавала жената с коремче от натрупания стрес. Нещо повече, бели денсът повишавал самочувствието на бременната и ѝ помагал по-лесно да възприема тялото си и промените, които настъпват в него.

Разбира се, практиката е модифицирана и не се преподава в оригиналния ѝ вид. В този смисъл, тя включва само леки и плавни движения, съобразени с особеното състояние на дамите. Също така, преди да разкърши ханша и корема си под звуците на ориенталска музика, всяка жена, очакваща дете, трябва най-напред да се посъветва с наблюдаващия си лекар.

Танцуването на бели денс не се препоръчва на бременните с диабет, с прееклампсия (симптом на проблемна бременност) и с някои други състояния. Общо взето, добрият инструктор трябва да спретне една подробна консултация с танцуващите преди шоуто да започне.

Гледан отстрани, танцът с големия корем изглежда като невероятно явление, казвам ви :) Лично аз си задавам един въпрос, на който, за съжаление, трудно може да му се намери отговор: как ли се чувства бебето вътре? Удобно ли му е или не съвсем?

Преценете и вие, като изгледате следващите бременни танцьорки по бели денс. Наистина са впечатляващи! 

А ето и една дама, която танцува по време на цялата си бременност, та чак до деветия месец. Накрая в прегръдките ѝ ще видите сценичния ѝ партньор "зад кадър" :)

ключови думи:
бели денс бременни танци

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май