Ивайло Христов: за силовия трибой в първо лице

Запознайте се с още един много силен мъж
Ивайло Христов: за силовия трибой в първо лице

Чудите се къде ги намираме тези здрави мъжаги ли? Ами, понякога те ни намират, а най-често с тях ни срещат колегите от съседния сайт Sportuvai.bg

Та, днешният герой, който спортуващите ни събратя искат да представят и на вас, се казва Ивайло Христов. От няколко години Ивайло се занимава със силов трибой и е научил едно: че шампион определено не се става лесно :) 

Интересния разговор с него може да проследите в следващите редове. 

*** 

Здравей! Представи се накратко.

Казвам се Ивайло Христов. Роден съм в град Силистра. На 34 години съм. От 12 години живея в София. Завършил съм НСА "Васил Левски" - специалност "Треньор по силов трибой".

Откога се занимаваш със силов трибой?

Със силов трибой се занимавам от 11 години. Преди това се занимавах с фитнес.

Какво те запали по този спорт? Защо избра точно него?

Като малък се възхищавах на силовите атлети, които вдигат огромни тежести, винаги съм си мечтал да стана един ден като тях. Това е един от спортовете, който развива цялото тяло и показва в действителност максималната сила на човека.

Разкажи ни повече за силовия трибой. Какво го отличава от другите тежкоатлетически дисциплини?

Силовият трибой се състои от три дисциплини: клякане с щанга на гърба, вдигане от лег и мъртва тяга. Събират се максималните резултати от трите движения, при което се получава сума от общия трибой, който определя класирането. Силовият трибой се отличава от другите тежкоатлетически дисциплини с това, че той е съставен от трите основни упражнения, които натоварват цялото тяло. Другите спортове акцентират само върху определени групи мускули. В този ред на мисли, можем да кажем, че силовият трибой е в основата на всички тежкоатлетически спортове.

Спазваш ли определен хранителен режим?

Да, спазвам хранителен режим. Старая се да хапвам по-чисти храни. Наблягам повече на белтъци и въглехидрати.

Как се подготвяш преди състезание?

Тренирам по два пъти на ден. Шест дни в седмицата. Целенасочената ми подготовка за състезание започва три месеца преди него. През останалия период тренирам по един пън на ден.

Какво е да си професионален спортист?

Аз не се определям като професионален спортист, защото нашият спорт е неолимпийски и съответно не получаваме заплати. Надявам се това да се промени, защото трудът, които полагаме не е по-малък в сравнение с останалите спортове. 

Цялото интервю може да прочетете тук. Ето и още любопитни материали от колегите: 

Пълният списък: 30 храни за натрупване на мускули (първа част) 

Горски велоасаньор 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април