Забавления и спорт за децата през зимата

Забавления и спорт за децата през зимата

За много деца и техните родители преходът към зимата може да бъде доста труден. Студеното време и валежите, които са нормални за зимните месеци в България, правят играта на открито по-трудна. Въпреки тези недостатъци, зимата не бива да означава, че деца и родителите трябва да станат затворници в домовете си. Зимният сезон е идеалната възможност за много забавни игри и спортни дейности за децата.

Да си направим снежен човек

1799971
Правенето на снежен човек е любимо занимание през зимата на децата по целия свят и насърчава физическата активност и креативност. Освен стандартните три топки сняг, които са предпочитан дизайн, можете да насърчите децата да използват своята креативност и да създават скулптури, плод на тяхното въображение. За да украсите направените фигури можете да използвате клонки, шишарки, орехи, различни цветове прежди, както и плодове и зеленчуци. След това направете снимки на вашия снежен човек или скулптура, за да запазите скъп семеен спомен от този снежен ден.

Снежен ангел

1799972
Когато натрупа пухкав бял сняг, вие и децата можете да излезете в снега и направите красив ангел. За да направите красив снежен ангел имате нужда от свеж неутъпкан, сняг, който е достатъчно дълбок, така че да не се вижда земята отдолу, когато той е готов.

Бавно лягате неподвижно върху снега и след това разпервате ръцете си настрани. Нужно е да направите това само няколко пъти. Внимателно се изправете, за да не нарушите очертанията, които сте направили. Ангелчето вече е готово и можете да пристъпите към украсата. Можете да използвате борови клонки, за да запълните крилата на ангела или да му направите коронка. Ако имате желание, можете да го изрисувате с боички от оцветители за храна, които да разтворите във вода.

Остава само вие, както и случайните минувачи да се наслаждавате на прекрасния снежен ангел, който сте създали.

1799970

Спорт и забавление на ледената пързалка
Много градове и зимните курорти в България предлагат закрити ледени пързалки или открити пързалки за кънки, които са отворени през зимните месеци. Ледени пързалки обикновено предлагат кънки под наем, което го прави удобен вариант, в случай че спонтанно решите да се попързаляте с децата.

Ледената пързалкаосигурява добра аеробна тренировка, както и подобряване на координацията, стойката и гъвкавостта. Ако децата не се заинтересуват от фигурното пързаляне, може да предпочетат пързаляне със скорост. За деца с добри умения с кънки, хокей на лед или шортрек са други опции. Ако детето изяви желание за по-сериозно занимание с някои от тези спортове имате възможност да го запишете в някоя от школите, които предлагат обучение, съобразено с възрастта на детето.

Ски и сноуборд
Снежните спортове са един от добрите варианти пред родителите по време на избора на къде да насочат децата си. Началната възраст за тези спортове е между 3 и 5 години, но когато има желание , никога не е късно да се започне. Много е важно обучението да се прави в обособена група и от експерт в работата с деца. Днес има много възможности в тази област. Ски и сноуборд училища, които работят с всички възрастови групи и дори детски ски градини има във всички наши зимни курорти.

Още една възможност детето да се научи да кара ски и да се докосне до красотата и удоволствието от тези спортове са предлаганите ски лагери. За децата се осигурява пълен пансион,  пълно ски оборудване и лицензиран ски учител. Ползите са много - самостоятелност, отборният дух, любов към планината. Има и нещо още по-важно -децата, които спортуват в планината, са по-силни и здрави.

1799969

Разходка в парка или планината, пързаляне с шейна, бой със снежни топки... още много са възможностите за забавление на децата и родителите през зимата. Важно е желанието, доброто настроение ифотоапарата, за да запечатате тези емоции в снимка.

ключови думи:
забавления зима

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април