Живот на колело

Велосипедист е бил баща ми, велосипедист ще съм и аз :)
Живот на колело

Една от малките ми победи за 2011 са близо осемте месеца, през които се транспортирах с велосипед почти навсякъде из града. Значителна част от тях бяха свързани с жега, студ, кал, дъжд, тъмнина, спукани гуми, други дребни аварии, автосадисти, безразсъдни пешеходци и известна доза умора. Това обаче в никакъв случай не успя да надделее над безспорните предимства на изживяването и чувството за добре свършена работа в края на годината.

Ето за това си мисля, докато гледам клипчето на канадеца Гийом Бланше, който е обикалял Монреал на колело в рамките на 382 дни. Може би ще ви заинтригува, че това кръжене е било съпроводено от един куп действия, които другите хора правят в уюта на собствения си дом или офис, включително къпане, бръснене, закусване, обядване, вечеряне, работа с компютър, свирене на цигулка...

Всъщност всичко това е един отлично режисиран трибют към 64-годишния баща на Гийом – Ив Бланше, който е бивш състезател, но днес продължава да върти педалите. В резултат има зад гърба си 120 000 километра, които тепърва ще се множат. Понякога е хубаво, че крушата не пада много по-далеч от дървото :)

А аз започвам да се чудя дали да не открия сезона още утре...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 09.02.2012 | 15:08
    Отговор на коментар #1 от : Трифоне, Трифоне, риеш ли с копитце в обора, Трифоне?
  • 1
    от Не е посочен | 09.02.2012 | 14:53
    Много свежо! Вдъхнови и мен, започвам да тръпна вече за първия миг, в който пак ще се кача на моето конче след дългата пауза. :)))

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май