Жежък и тежък плейлист за студените дни

Алтернативна тренировъчна музика от Кирил
Жежък и тежък плейлист за студените дни

Екипът, в който ми се налага да пиша статии с марката Fit&Well, е супер поради две основни причини. Първо на първо, той се състои от един човек, ако не броя и себе си. Второ на второ, този човек се казва Красимира (а.к.а. Красимайра от клана Диневи), която е толкова прекрасна, че някой ден ще напиша цяла серия от статии по въпроса. Всъщност, тази серия е стартирана под една или друга форма. Вече е ставало дума как любимата ми и единствена колежка мълчи по изключение в моя чест, тренира и готви в компанията на любимия си мъж и, въобще, е много готин нормален човек, с когото работим изключително добре.

Случва се така обаче, че в така наложената професионално-дружеска хармония настъпва много рязък и внезапен смут, стане ли дума за кулинарни и музикални предпочитания. Защото може би знаете, че Краси е вегетарианец, а аз съм точно обратното. И защото може би не знаете, но аз слушам предимно тежък рок, а Краси слуша всичко, което не звучи като тежък рок.

На свой ред аз по никакъв начин не мога да приема нейния горещ тренировъчен плейлист нито за горещ, нито за тренировъчен, а още по-малко за плейлист. Вярвам, че сред вас има хора, които ще се съгласят с мен и ето защо се чувствам длъжен да сътворя една компилация от алтернативна гореща музика в тяхна чест. За спорт или просто за мазен кеф.

Както името предполага, в него попадат групи или песни, които по някакъв начин могат да бъдат асоциирани с усещането за топлина. Нещо повече, тук става дума за изпълнители, които са част от т.нар. desert rock течение или идват от нашата далеч по-топла съседка Гърция. Естествено, няма как да пропуснем тегавите южняци Down и Rage Against the Machine, които пък са нажежени до червено революционери.1114724

Приятно слушане и още по-приятно потене.

Slo Burn - Positiva

Kyuss - 100º

Sungrazer - Common Believer

Down - Bury Me In Smoke

1000mods - Road To Burn

Lord 13 - Fire

RATM - Sleep Now In the Fire

Последните песни от плейлиста са за разпускане и могат да бъдат оползотворени за стречинг, самомасаж, йога или просто лежане на пода с отворена уста и зяпане в тавана. И двете са подбрани заради слънчевия мотив. На второто може и да не му личи, но е част от албум на име Ultraviolet.

Aleph Null - Solar Sail

Kylesa - Low Tide (Ultraviolet)

А ето го и целият плейлист без прекъсване:

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май