Едно колело, една любов, един сладкиш

Чудите се каква е връзката между тях? Казваме ви веднага...
Едно колело, една любов, един сладкиш

Любопитни байк истории се случват по света :) 

След като в началото на седмицата ви разказах за Емили Финч, която вози и шестте си деца на тандем велосипед, днес възнамерявам да ви срещна с още една интересна личност. 

Представям ви 56-годишния Джак и... 

Cupcake and Bicycle

Да! Точно така. Това, което е закачено отзад за колелото на американеца, е гигантско ягодово кексче, което той "разхожда" из страната вече цели 3 години.

Историята

Джак е художник и скулптор, на който, изглежда, не му липсват шантави идеи. Преди време негов приятел-музикант го помолил да измайстори забавна арт инсталация по повод предстоящо участие на бандата.

Тъй като концертът щял да се състои в близост до квартална сладкарница, артистът направил голямо ягодово кексче. 

Сложили го на витрината на заведението, но то било палаво ;) Изплъзнало се и паднало в близост до колело. И, хоп!, така се родило хрумването. След като изпълнила рекламната си функция, вкусотията била закачена за "превозното средство" на талантливия мъж и започнала да обикаля страната и да радва минувачите.

Любопитна подробност е, че бившата любима на Джак страшно обичала ягодовите сладкишчета. Така да се каже, дамата се превърнала в основното вдъхновение за твореца...

Cupcake and Bicycle

Оооо! Сладко колело

Към днешна дата, американецът продължава да пътува и да показва произведението си наляво-надясно. Твърди, че това е неговият начин да преодолее раздялата с обичаната жена, както и да радва хората по пътя си.

Колоезденето със сладкиш е забавно, твърди художникът. Може да преобърне деня ти на 180 градуса, да го направи малко по-забавен, обяснява. 

Е, през по-голямата част от времето артистът пренася великанската сладкория в багажника на микробуса си... Но въртене на педалите има много ;) 

Що се отнася до мен, предпочитам да хапвам сладкишите, отколкото да ги возя на колелото си. Но, признавам си, искрено ме радва ентусиазма на Джак. Както и намерението му да усмихва хората.

В галерията пък може да разгледате няколко от местата, на които е бил мистър Кексче. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май