Добра ли е бирата за бегачите?

Добра ли е бирата за бегачите?

Най-важното

Повечето от трениращите са на мнение, че алкохолът вреди на тренировките. Това е така. Но бирата не се причислява към алкохолите. Въпреки това за бегачите е много важно да не приемат алкохол, ако искат да поддържат форма. Стари проучвания показват, че за спринтьорите и за дълго бегачите е противопоказен алкохола - колкото повече приемат, толкова по-бавно бягат.

Но тези стари проучвания не се нравят на списание "Рънърс уърлд", които правят свое проучване. Извикани са 5 мъже и 5 жени на възраст между 29 и 43 години, които се определят като средни пиячи - които пият по 1 бира дневно. Те са и средни бегачи - пробягват по 50 километра на седмица на аматьорско ниво. В края на изследването резултатите са красноречиви. Според бегачите след 1 месец на тренировки и бира след тренировка резултатите им са се подобрили. Те казват, че се чувстват по-добре на следващия ден след като са пили бира предната вечер. В допълнение те казват, че мускулите им не ги болят толкова много и могат да пробягат повече, от колкото са си мислили.

В крайна сметка заслужава ли се да се пие бира от бегачите. Това определено е така. Тя помага на мускулите и тялото да се отпусне и на другия ден ще се чувствате по-добре. Ще можете да тренирате по-усилено всеки ден. За това не робувайте на старите вярвания, че бирата е вредна за бегачите и пийвайте по биричка вечер, за да се чувствате по-добре в бягането на следващия.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май