Да се спуснем от покрива на НДК!

Грандиозно даунхил състезание в центъра на София
Да се спуснем от покрива на НДК!

Red Bull Ride The Palace е състезанието, което тази неделя ще вдигне адреналина на всички велофенове. В надпреварата ще вземат участие родни и чуждестранни маунтин байкъри, които ще демонстрират уменията си по не кое да е трасе, а върху сградата на Националния дворец на културата.

На първи поглед може да ви се стори, че изборът на терен за подобен спорт е странен, само че няма да мислите така, ако сте обръщали повече внимание на архитектурата на НДК. Парапети, тераси, ескалатори, фоайета и куп други пикантни строителни елементи, събрани в едно здание с прилична височина. Е, вече разясни ли ви се?

Велосипедистите-екстремисти, които ще вземат участие в даунхил турнира, ще дадат старт на шоуто от покрива на Двореца на културата. Оттам те ще се изстрелят надолу по диагонална рампа и ще се приземят върху панорамната тераса на сградата. Отвън ще бъдат опънати мрежи, които да обезопасят участниците по време на скока.

После пък сцената на екшъна ще се пренесе във вътрешността на сградата. Колоездачите ще преминат през зали и коридори, през поредицата високи стълби между етажите, по тесните ескалатори, по широките площадки... След това велосипедистите отново излизат от сградата. На финала те ще полетят надолу към фонтана с топките в подлеза на НДК. Но обещават да ни изправят косите с много скокове по време на цялото състезание.

Повече за събитието можете да прочетете на сайта на списание Bikeporn. За програмата и точния списък на участниците пък се осведомете от ей-тук. Ще ви подразним за последно само още веднък, като ви кажем, че в екстремното ърбън спуксане ще се включи и финландската даунхил звезда Мати Лейконен.

Стойте нащрек, защото зрелището предстои. Ние също ще бъдем там, за да отразим най-интересното от него, пречупено през нашия поглед. Не забравяйте – датата е четвърти ноември. Мястото е... вие си знаете :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май