Грешките, които правите след тренировка

Грешките, които правите след тренировка

Най-важното

След тежка тренировка е важно да се правят правилните неща, за да може тялото ви да се възстанови от натоварването. Ето няколко често срещани грешки, които не трябва да правите след тренировка.

Пропускате разпускането. То е от изключителна важност, защото помага на тялото ви да върне нормалния ритъм на сърцето и да нормализира кръвното налягане. Също така помага на мускулите да се отпуснат и така се предотвратява опасността от травма на следващата тренировка.

Забравяте да разтягате. Разтяганията са важни, особено след бягания или силови упражнения. Те помагат на мускулите ви да се отпуснат и намаляват опасността от травми.

Не хапвате след тренировка. Краткото хапване след тренировка е важно, защото по този начин набавяте загубените вещества след тренировката. Ако пропуснете това хранене, ще се чувствате по-отпаднали.

Не се преобличате. Ако тренирате във фитнеса или на стадиона и после се изпотите е важно да се преоблечете. Ако не го направите рискувате да се разболеете от настинка и мускулите ви се сковават.

Не се наспивате. Добрия сън в нощта след тежка тренировка е важен, за да може тялото ви да се възстанови за следващия ден. За това след тежка тренировка, не оставайте до късно, а си легнете на време.

Вижте още: Тази тренировка ще ви помогне да свалите килограми.

Прочетете още: 3 съвета, които ще ви направят по-силни.

Вижте още: Чудовищна тренировка с дъмбел.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април