Готови за каяк

Забавлението само сега започва, нали?
Готови за каяк

Пролетта нашепва за приключения! А колкото по-бързо им се отдадете, толкова по-добре.

След като вече ви запознахме с магията на скалното катерене, сега смятаме да ви покажем най-прекия път към друго забавно спортно пътешествие.

Истината е, че каякът може да се превърне в доста екстремно изживяване, особено ако се практикува в бързи води. Обаче за начало може да започнете по-скромно: с живописен каяк по езера или в спокойни реки.

Интересното в случая е, че управлението на лодката изисква от вас да впрегнете работната сила на цялата горна част на тялото.

Така с всяко загребване помагате на талията си да изглежда още по-изваяна и значително по-стегната. Изглежда мечтите за плосък корем никак не са далече от брега, а?

Е, готови ли сте да се качите на борда? Скачайте смело – ние ще ви покажем как, с този прост, но много важен за начинаещи, инструктаж.

Синдромът на клатушкащия се моряк е... нормален. Странно или не, още не е измислен грациозен и деликатен начин за качване в каяк. Тоест, просто преценете до каква степен тежестта върху лодката ще изглежда политически и естетически издържана, макар че това няма да навреди на имиджа ви.

Пробвайте така: избутайте плавателното си средство наполовина във водата, яхнете седалката, като прехвърлите бързо двата крака вътре. А сега махнете за сбогом на присмехулниците. Те едва ли ще имат смелостта някога да повторят вашето упражнение.

Следвайте основното правило: Лодката няма да се преобърне, ако държите предницата й, паралелна на всяко развълнувано, водно течение. И, ей, твърде много се накланяте на едната си страна...

Ние не бихме експериментирали толкова. Така да се каже, не сме чака такива смелчаци. 

Опитайте вместо това да балансирате положението на тялото си с помощта на греблото. Ако балансът все още ви куца, може да го упражнявате на сухо с тази наша много любима поза от класическата хатха йога.

Ако се преобърнете, ще плувате, много ясно! Хайде да съобщим и добрата новина: през цялото време ще сте опаковани в спасителна жилетка. Веднага споделяме, че вече сме тествали способността да се удавиш с такава: невъзможно е.

Е, би било добре все пак да можете да плувате, поне малко. Обаче, ако каякът ви остави на пътя и не сте природно надарени плувци, не правете резки движения. Жилетката ще ви позволи лесно да се задържите на повърхността и да изплувате. 

Е, успех, каякари! Приключението ви е гарантирано. Нека сега помислим за нашето :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май