Всички обичат да сърфират

Но не в интернет :)
Всички обичат да сърфират

Слънчевата прогноза е за много мокри приключения и продължително застояване на гребена на вълната. Защото най-после дойде подходящото време за сърф! На живо, не в мрежата, обаче.

Признаваме си, че този чудесен спорт е един от първите, които свързваме с настоящия сезон. Освен че гори доста калории, той е сериозен източник за енергия и добро настроение.

Става въпрос за една наистина освежаващата тренировка за цялото тяло, в комбинация с чист въздух и порядъчно много забавни елементи на вода.

От друга страна, като подчертано аквазаниамние, това също е доста приятелско настроено към ставите. Всъщност, при добри метеорологични условия, сърфът предоставя минимален риск от контузии.

Е, би било разумно да се научите да плувате добре, защото вълните имат навика да събарят онези, които им се перчат най-много.

Иначе, дори носенето на дъската си е истинска тренировка за горната част на тялото. А усъвършенстването на балансовите умения е необходимо както в сърфа, така и в живота като цяло.

След всичко казано дотук, въобще не се учудваме, че една голяма част от холивудските мадами буквално не могат да бъдат свалени от дъската. Да хвърлим един бърз, изключително и само спортно ориентиран, поглед към тях, а?

Камерън Диас:

Сладката Камерън е наистина върла фенка на сърфа.

Увлечението на сладураната по този спорт тръгва още от снимките на лентата "Ангелите на Чарли" 2, където в няколко екстремни кадъра тя трябва да демонстрира истински професионализъм върху дъската.

В реалния живот блондинката е доста постоянна в практиката си и признава, че неведнъж се е изкушавала да участва в състезания по сърф.

Ванеса Хъджънс

Малката палавница изобщо няма страх от вълните и редовно се "подиграва" с тях. Щастливото зайче на Дисни даже взима допълнителни уроци, за да се усъвършенства. Което никак не е лоша идея всъщност. 

За щастие на Ванеса, вече порасналият й "мъж" - Зак Ефрон, също е особено голям любител на мокрия спорт.

Мини Драйвър

Любовта на Мини Драйвър към сърфа е пословична. Актрисата носи дъска вместо дамска чанта и често може да бъде забелязана да "пори" океанските вълни край брега на Малибу. Мини комбинира успешно сърф с йога. Няма да се учудим, ако ги практикува едновременно. Ето така!

Хелън Хънт

Любимата ни американска актриса е поредното доказателство, че  възрастта не може да бъде пречка пред любовта към спорта.

Хелън е почти  професионален сърфист и малко от горепосочените любимки могат да се сравняват с нея.

А сега ви предлагаме да се върнете малко назад, във FitWell, и да прочетете и тази наша статия, посветена на сърфа. Мислим, че може да ви бъде полезна ;)

Прекрасно и пенливо лято ви желаем!


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май