Виртуозен траял с шосейки

Мартин Аштън, Крис Акриг и Дани Макаскил обръщат невъзможното с хастара навън
Виртуозен траял с шосейки

Около една година назад във времето в канала за видеосподеляне YouTube се появи едно видео, което досега е изгледано над 9 милиона пъти. В него един получовек полумашина показа как можеш да вземеш шосеен велосипед и да го накараш да изглежда все едно е предназначен за траял каране. Тоест, можеш, ако името ти е Мартин Аштън.

Малко по-късно легендата на планинското колоездене се захваща да снима продължение на култовия видеоклип. Всичко върви по план до първи септември тази година, когато, по време на своя демонстрация на шоуто Silverstone Moto GP,Мартин се приземява по гръб от 3 метра височина. Резултатът от това падане е сериозна травма на гръбначния стълб, която го обездвижва от кръста надолу и поставя под въпрос бъдещето на видеото и кариерата му въобще.

За щастие, инатът, смелостта, както и двама верни приятели (не по-малко популярните и умели в карането Крис Акриг и Дани Макаскил) помагат на Мартин да довърши започнатото по един, меко казано, великолепен начин. В новия шедьовър Road Bike Party 2 тримата виртуози на велосипеда показват как едно елементарно шосейно колело за 35 000 лева* (Colnago C59 Italia) се справя с маневрите не по-зле от десетократно по-евтин траял байк :)1134277Youtube

"Много по-различно е от това, което бях планирал да направя, но наистина започвам да го обичам", казва Мартин за новото отроче от трима бащи. "Това е една брилянтна колекция - напълно можеш да се абстрахираш от факта, че караме шосеен велосипед, тъй като го правим отлично. Първият Road Bike Party акцентираше върху шосейното колело, но този просто го заличава - нещата, които правим заедно, отиват далеч отвъд "нормалното" дори за траял байк. Изключително е!"

Точно така, изключително е. Уверете се сами:

При заснемането на филма не са наранени велосипеди

* Цената е изчислена приблизително на база цената в лири стерлинги. За предния клип на Аштън е използван малко по-евтиният шосеен велосипед Pinarello Dogma 2 (~25 000 лева)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май