Велислав Малджиев: за скока с бънджи в първо лице

За удоволствието от това да бъдеш на ръба
Велислав Малджиев: за скока с бънджи в първо лице

Знаете ли, че събирам смелост да скоча с бънджи от 100 милиона години насам. Е, добре, де - от известно време. Първия път, когато почти се бях навила, бе в тийнейджърския ми период. Обаче тогава, вместо да скоча от ръба на моста, се "хвърлих" в голямата си любов. И почти не се затрих :) 

След това последваха още много любовни мятания, та все не ми оставаше достатъчно смелост, за да предприема онова, другото, екстремно приключение, за което стана дума в началото на този текст. 

Така до днес, когато съм "обременена" с други причини, пречещи ми да осъществя смелите си намерения отпреди няколко века. 

За разлика от мен обаче, някои хора са превърнали скока с бънджи в професия. Такъв човек, например, е Велислав Малджиев. Всъщност, той е един от ентусиастите, стоящи зад името "Ах!- sports" – клуб, предоставящ стабилна доза силни емоции на всеки, който желае да ги изживее.

Бънджи, парашутни скокове, парапланер, алпинизъм, спелеология, рафтинг, туристически програми, зелени училища, български хора и ръченици – можете да изпитате тръпката от всичко това, ако решите да се оставите в безстрашните ръце на инструкторите от клуба.

Днес с Велислав ще ни срещне любимата ни колежка Алекс от братския сайт Sportuvai.bg. За целта трябва просто да скочите в интересното ѝ интервю по-долу. Готови ли сте? 

***

Откога се провеждат бънджи скокове в България?

У нас този екстремен спорт се практикува от 90-те години, като от 16 години насам се упражнява професионално. Що се отнася до нашия клуб "Ах! - sports" – съвсем скоро навърши 2 годиники.

Имаме ли много смелчаци у нас?

Да, има. Радващото е, че все повече жени се престрашават да усетят емоцията от скока с бънджи. Най-пресният случай за това е организираното събитие в Габрово на 30 декември миналата година, когато посрещнахме 2014-та със "Скок в новата година". Тогава много хора се престрашиха да скочат от моста на околовръстния път над града, разположен на около 30 метра над река Янтра, свързващ автомобилния трафик между Велико Търново и Севлиево. 

Къде "Ах! - sports" планира следващи скокове?

1-2-3 март ще скачаме от пещерата "Проходна". Ще правим и тандемни скокове за влюбени (и пияни), в зависимост от това кой какво празнува по случай 14-ти февруари. Също така организираме целодневни и многодневни програми на пещера "Проходна" и в близост до град Клисура, които включват, освен бънджи, и алпийско катерене, проникване в пещери, каньонинг, рапели. Чакаме разрешение за скок в Перник от кран (височина 42 метра), надяваме се да го получим и да го реализираме в последния ден на карнавала на града в края на януари.  

1161338Личен архив - Ax! - sports

***

Ако искате да разберете кои са предпочитаните места за скачане у нас и много други любопитни подробности, прочетете цялото интервю при Sportuvai.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април