Бегом към успеха - шест техники на тичане

Бегом към успеха - шест техники на тичане

Мечтаната форма понякога е доста далеч от нас и за да стигнем до нея бързо и сигурно, най-добре е да тичаме. И макар и тичането като цяло да е разнообразно (когато е навън), има си тънкости и трикове, които могат да го направят още по-ефективно и приятно.

Днес ще ви споделим шест техники, с които ще приближите целта доста по-бързо. Не винаги ще е лесно, но пък успехът винаги е сладък.



1. Серии

Тичайте на серии. Така както вдигате тежести на серии. Ако сте на пътечка, направете двуминутен спринт и после си почивайте една минута. После отново направете двуминутен спринт и пак почивка. Направете между 5 и 15 такива повторения.



2. Совалки

С това упражнение ни съсипваха едно време в гимназията, но то наистина е безкрайно ефективно. Целта е да започнете да тичате на спринт до една точка, после обратно, като всеки следващ път сменяте дистанцията (точката) на която тичате. Упражнението ще ви изпоти бързо и не ви трябва никакво скъпо оборудване.



3. Тичайте на плажа

Ако живеете край морето, тичайте на плажа. Пясъкът създава по-голямо съпротивление и при потъването на краката ви е нужна повече енергия за оттласкване. Благодарение на това тичането на плажа е много по-уморително и ефективно.


4. Стълби

Тичането нагоре по склон е много добро, но не всички имат шанса да живеят до планина или поне хълм. Затова тичането нагоре по стълби е най-добрият заместител. Ако имате голям стадион наблизо, би било страхотно. Ако не, потърсете висок блок и се опитайте да не се връзвате на странните погледи на живущите в него.



5. Тичане с тежест

Завържете за себе си тежест и спринтирайте на писта. Използвайте между 3 и 6 килограма тежест. Не прекалявайте, защото иначе натоварването върху кръста и колената ще е опасно високо. Ако нямате тежест, вземете стара автомобилна гума - върши чудесна работа.



6. Тичане назад

Звучи налудничаво, но всъщност е забавно и доста предизвикателно. Изисква много добър баланс и координация, което го прави по-разнообразно от тичането напред. Избягвайте улици с трафик, все пак животът ви е по-важен от стегнатото дупе.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април