Stair Rover: Покорителят на стъпала

Скейтбордът, който няма да ви раздруса, когато минавате по неравни терени
Stair Rover: Покорителят на стъпала

С официалното си представяне пред публика, което се състоя само преди около две седмици, новият екстремен скейтборд Stair Rover разбуни духовете в множество сайтове за продуктов дизайн. Създател на спортното съоръжение е По Чи Лай (Po Chih Lai) – бивш студент от Кралския колеж по изкуства в Лондон.

Идеята на спортния атрибут е да помогне на екстремните скейтбордисти, а и на съвсем обикновените такива, да променят качествено един елемент от карането. Става въпрос за слизането по стълби с любимата дъска на колела.

Обикновено това действие е свързано или с много сериозни вибрации, или с летене. За да направи изживяването на каращия малко по-комфортно, (но не и по-малко вълнуващо), По Чи Лай оборудва творението си с четири допълнителни колела и по-гъвкаво шаси. Благодарение на тази конструкция, Stair Rover сякаш успява сам да "слиза" по стълбите.

Материалите, използвани за направата на скейтборда са алуминий, явор, бамбук, полиуретан и ПВЦ.

Предполагаме, че плъзгащият се по стълби скейтборд наистина е крачка напред в спортните технологии, но таим подозрения, че амортисиращите колелца убиват част от скоростта на дъската. Моля, заинтересованите и разбиращи читатели да ни пишат, за да дадат експертно мнение.

А дотогава ще ви радваме със снимки и видео. В светлините на рампата – Stair Rover.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май