Dance it!

Една неповторима танцова работилница ще се проведе през пролетта, в София
Dance it!

Най-важното

*Тереза е преподавател, писател и инструктор по танци, както и водещ колумнист на едно от най-престижните печатни издания в САЩ - Dance Magazine

**Крисчън е артистичен директор на VON HOWARD PROJECT и преподавтел по модерен балет 

*** Айо Джанийн преподава джаз балет и е носителка на многобройни награди за танцово изкуство 

****Андреа е топ инструктор по хип-хоп, базирана в Лос Анджелис 

***** Петър Илиев е артистичен директор и основател на Фондация "Танцово изкуство – Илиев" и преподавател по характерни танци 

Както вече ви казах, шансовете ми да се занимавам професионално с танци са минимални. Вие обаче не се отказвайте от денс намеренията си, ако, разбира се, имате такива. Напротив! Борете се за реализацията им и не губете вярата, че ще ги видите осъществени един ден.

Междувременно, нека ви уведомя, че съвсем скоро ще имате възможността да тествате и доразвиете танцовите си умения.

Пригответе се, защото от първи до седми април в София ще се проведе Танцова работилница Dance it! Това е седмото издание на любопитната инициатива, а организатор на събитието е Фондация "Tанцово изкуство – Илиев", с подкрепата на Фондация "Америка за България".

Програмата

Очаква се тя да бъде интензивна, задъхана и пълна с изненади, както приляга на една работилница за танци.

В рамките на цяла седмица световноизвестни хореографи от САЩ ще преподават специфични танцови техники на млади танцьори от цялата страна и съседните държави.

Затаете дъх, защото, по покана на организаторите, у нас ще пристигнат двама от хореографите на Alvin Ailey School. Последната се смята за една от най-известните и престижни академии по танц в света. Създадена е от световноизвестния хореограф Алвин Ейли (Alvin Ailey), на когото в момента е посветена и изложба в Галерия Credo Bonum, с подкрепата на Американското посолство в България.

Освен че ще водят танцови ателиета, Тереза Рут Хауърд* и Крисчън вон Хауърд** ще участват и в отворена дискусия, на която ще разкажат свои наблюдения от работата на танцовата компания на Ейли, както и интересни факти от процеса на обучение в Alvin Ailey School. Другите хореографи, които ще водят майсторски класове, са Айо Джанийн Джаксън***, Андреа Бър**** и Петър Илиев****. 

Моята лична надежда е, че успея да се срещна с тези професионалисти и ще мога да потанцувам с тях. А вероятността мечтата ми да се сбъдне е голяма, тъй като FitWell.bg е медиен партньор на събитието :)

А ако се запишете в работилницата, вие също ще имате тази чест. Заповядайте ето тук, за да разберете в подробности условията за участие.

821835Танцова работилница Dance it!

Изненадите

Един от големите акценти на танцовата сцена в София тази пролет ще е и гостуването на компанията за съвременен танц VON HOWARD PROJECT. Последната идва по покана на Фондация "Танцово изкуство – Илиев" специално за провеждането на Танцова работилница. И ще представи свой репертоар в самостоятелен спектакъл на 5 април, в Модерен театър.

821834Танцова работилница Dance it!Както винаги, и това издание на Dance it! ще завърши със зрелищно шоу в Театър София на 7 април – резултат от съвместната работа на хореографите и с участието на всички танцьори от Работилницата.

В края на танцовия маратон петима от най-добрите участници ще спечелят летни стипендии за обучение в известни училища и школи в САЩ, изцяло на разноски на Фондация "Танцово Изкуство – Илиев" и благодарение на финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България".

Всъщност, мащабният денс проект има изключително практична насоченост. Той се провежда всяка година, като е разделен на пролетна и есенна/лятна сесии, а интересът към него нараства все повече и повече.

Убедена съм, че и този път купонът ще е голям. Дерзайте с нас!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май