7 причини да започнете да правите интервални тренировки

7 причини да започнете да правите интервални тренировки

Най-важното

Интервалните тренировки са препоръчвани от всички фитнес инструктори, когато става дума за тренировка. Но защо го правят? Ето ползите от тези тренировки. Те трябва да ви накарат да добавите интервалните тренировки към тренировъчния си план.

Тренира най-важния мускул. Това не е бицепса или дупето, а сърцето. Джордан Meц обяснява, че интервалните тренировки карат сърцето ви да работи по-усилено и го правят по-здраво. Подобно на другите мускули, сърцето също става по-здраво по време на усилена тренировка.

Това е тренировъчни еквивалент на вземи 1 и получи 1 безплатно. С други думи интервалните тренировки не само ви правят по-силни, но и увеличават изгарянето на калории, а от там и свалянето на килограми. Интервалните тренировки ще ви помогнат да разнообразите тренировката си и да държите мускулите стресирани постоянно.

Можете да променяте тренировката според вашата тренираност. Не е като да не можете да намалите килограмите, които пише в силовата ви тренировка. При интервалната тренировка, ако намалите времето на тренировката, ще можете да я направите без проблеми. Продължителността на упражненията може да варира според вашите възможности.

Не изисква фитнес. Интервалните тренировки могат да се направят на всякъде - у вас, в парка, на лостовете, на плажа и на всяко друго място, на което можете да тренирате.  По този начин ще спестите пари за карта за фитнес и през лятото ще можете да тренирате на въздух, а не да се забиете в залата.

Поддържа нивото на захар в кръвта ви. Изследване, публикувано в списание "Diabetologia" показва, че интервалните тренировки поставят в норма нивото на захар в кръвта ви, което ви помага да имате  енергия и да намалите вероятността от диабет.

Забързва вашия метаболизъм. Няма друго нещо, което да забърза вашия метаболизъм повече, от колкото интервалните тренировки. Това ще ви помогне в борбата с килограмите и детоксикирането на вашия организъм .

Изгарят повече мазнини за по-малко време. Докато при силовите тренировки не изгаряте много мазнини, а стимулирате мускулния растеж, то интервалните тренировки ви помагат да изгаряте повече мазнини.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април