5 съвета за правилно трениране

5 съвета за правилно трениране

Тренировките са от значение за здравословния начин на живот и всичко, което трябва да знаем, е как да ги правим правилно. Ето 5 съвета, които ще ви помогна да тренирате по-добре.

1. Хидратация. Хидратацията е важна не само за трениращите, но и за всички хора. През лятото трябва да се пие минимум 1,5-2 литра вода, а за трениращите 3 литра. Тя помага за по-добро представяне на тренировка и се чувствате по-добре през деня. Добрата хидратация подобрява храносмилателната система, кръвообращението, обмяната на хранителни вещества и регулиране на телесната температура. В допълнение, според изследване на здравната организация на САЩ, липсата на течности в тялото води до отпускане и болка на мускулите и нарушаване на психичното състояние.

2. Разнообразието е важно. Комбинирайте кардио, силови и упражнения за гъвкавост. Кардиото изгаря повече калории, гъвкавината ви помага да сте по-раздвижени, а силовите упражнения ви заздравяват физически. Според изследване на списание "Менс Хелт" е важно да се променят упражненията по време на тренировка, защото мускулите привикват към едни и същи упражнения.

3. Интервалните тренировки са важни. Те са подценявани от много хора. 20-30 минути кардио интервална тренировка 2-3 пъти в седмицата ще ви помогнат да се чувствате по-добре и ще разнообразят кардио тренировката ви. Това съветват от списание "Рънърс уърлд".

4. Отлагането е враг. Не отлагайте началото на тренировките за лятото или за следващата година, а започнете веднага. Това е важно, защото ако отложите 1 път, ще започнете да го отлагате постоянно.

5. Намерете мотивация. Поставете си цел как искате да изглеждате или до какво ниво на тренировки трябва да достигнете. Това ще ви държи мотивирани по време на тренировъчния процес. Според списание "Рънърс уърлд" за да подобрите мотивацията е нужно да си намерите тренировъчен другар или да си съставите плейлист с музика, която ще ви помогне.

Вижте още: Как да сваляме повече килограми докато бягаме.

Вижте още: Бирата като напитка след тренировка.

Вижте още: 16 храни, които ще ви помогнат във фитнеса.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април