5 метода за постигане на ефективна разходка

Без значение колко сте стресирани, заети или е студено навън
5 метода за постигане на ефективна разходка

Разходката е най-ефективният и лесен начин за поддържане на добра форма. Щадяща е за ставите и в същото време може да се превърне в отлично средство за забързване на метаболизма, намаляване на кръвната захар и нормализиране на кръвообращението.

Разходката е всичко онова, от което се нуждаете, за да се чувствате в добра форма по всяко време и във всеки сезон. Това че навън в момента е студено не трябва да ви възпира да правите традиционната си разходка, особено ако поради конкретни здравословни проблеми не можете да посещавате фитнес залата. Важното е да бъдете с правилните дрехи и обувки.

Разходката ще ви помогне да се освободите от стреса и да освободите главата си от мисли по конкретни грижи, трябва да си създадете единствено навика да я практикувате без значение колко сте заети със служебни ангажименти.

Предлагам ви 5 метода за постигане на ефективна разходка.

1633447Thinkstock/Guliver

Изградете правилното отношение към разходката

С правилната нагласа ще възприемате разходката не като задължение, а като средство за разтоварване от напрежението. Освен това докато се разхождате можете да свършите голяма част от ангажиментите, които по принцип отлагате за по-късен етап от време. Имайте предвид, че всичко е въпрос на планиране.

Разходка сутрин

Едва ли има по-ободряващо нещо от разходката сутрин рано по път за работа. В случай, че ви се налага да ползвате градски транспорт до службата, то можете да излезете малко по-рано и да си направите разходка около къщата, в квартала или блока преди да тръгнете за работа. По този начин ще се разсъните и ще се заредите с енергия.

Изберете нови маршрути за разходка

Няма нищо по прекрасно от това да избирате нови маршрути за разходка. Именно те ще сменят обстановката около вас и ще придобиете усещането, че сте изследователи на нови територии. Колкото по-съзнателно избирате улиците по които се разхождате, е толкова повече позитивна енергия ще можете да се зареждате.

Забавете темпото

Бавното темпо на разходка не означава, че горите по-малко калории! Имайте предвид, че бързото темпо може да увеличи стреса и вместо да отслабвате, разходката може да ви се превърне в ад. Важното е да изберете темпо, което на вас ви носи удовлетворение, радост и най-вече наслада.

Разпределете равномерно разходката си според служебната си ангажираност

Ако графикът ви на работа е изключително препълнен, то обезателно ще се нуждаете от предварителна стратегия, благодарение на която ще можете да си направите разходката за разтоварване и в същото време да се справите с посрещането на служебните си ангажименти. Имайте предвид, че дори 5 минути пеша навън могат да са ви от изключителна полза, така че не се лишавайте от тях!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април