366 маратона за 366 дни

"Суровото" спортно предизвикателство на двама възрастни спортяги
366 маратона за 366 дни

Докато ние още се каним да се включим в първия си маратон, някъде там в Австралия двама ентусиасти вече имат зад гърба си 366 продължителни бягания, реализирани  в рамките на една година и един ден.

Историята

В началото на 2013-та Джанет Мюрей-Уейклин и съпругът ѝ Алън Мюрей решават да пробягат цяла Австралия, стартирайки инициативата си "Running Raw Around Australia".

64-годишната Джанет и 68-годишният Адам си поставят за цел да осъществяват по един маратон на ден в продължение на цяла година. О, да, разбира се, че успяват да изпълнят мисията си. Нещо повече, като бонус към приключението си, достолепните спортяги бягат и на 1-ви януари 2014-та. Така, възрастната двойка изминава стотици километри, пресичайки редица австралийски градове и местности.

1153966My Modern Met

Интересното е, че през цялото време госпожа и господин Мюрей тичат с минималистични обувки. Едновременно с това, двамата спазват стриктна веганска диета - похапват плодове и зеленчуци в сурово състояние. Особено наблягат на бананите, от които изяждат по дузина на ден.

1153965My Modern Met

Другото интересно нещо е, че, навършвайки 60 години, Джанет започва борба с коварно раково заболяване, в която битка все пак успява да победи. Както виждате от снимките, днес мадамата демонстрира здраве и сила и със сигурност е извор за вдъхновение на много други в нейното положение. 

Разбира се, по време на маратоните семейство Мюрей разполага с всичко, което е необходимо на един бегач на дълги разстояния, за да се справи с предизвикателството. Въпреки това, подвигът (нека го наречем така - заслужено!) на възрастните хора наистина е голям, няма спор.

Що се отнася до вас, вие имате право на избор. Можете да вземете пример от героите на днешния материал и да потичате или...

... да останете във Fit&Well, за да ни почетете още малко :)

И двете алтернативи звучат добре, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април