3 упражнения, които гарантират оформени коремни мускули

Те могат да се изпълняват и в домашни условия
3 упражнения, които гарантират оформени коремни мускули

Ако сте обсебени от идеята за добре оформени и стегнати коремни мускули, вече е време тя да се превърне в реалност. Тази мечта може да се постигне за малко повече от месец, благодарение на няколко лесни и изключително ефективни упражнения, които могат да се изпълняват и в домашни условия.

Тази програма е толкова ефективна, защото не е насочена единствено към мускулите в областта на корема, но и към тези, които поддържат гръбнака, като по този начин тренират цялото ядро на тялото.

Правете тези упражнения два – три пъти седмично, в непоследователни дни и ще забележите разликата след около месец.

1. Поза планк със завъртане

Заемете поза планк, като ръцете са повдигнати около 30 – 40 см върху стъпало. Докато прехвърлите тежестта на лявата си ръка, завъртете тялото си, докато вдигате дясната към тавана.

Върнете се в начална позиция и спуснете дясната си ръка върху пейката. След това повторете същото упражнение и с другата ръка.

Работи за цялото ядро, раменете, гърдите, гърба и бедрата.

2. Коремни преси с дъмбели

Вземете чифт дъмбели от около 4 кг, след което легнете по гръб с ръце, протегнати назад. Повдигнете краката си под ъгъл от 45 градуса.

Сложете ръце над гърдите си и повдигнете рамене от пода. В същото време повдигайте и краката, докато станат перпендикулярни на пода. След това се върнете в изходна позиция, като краката не бива да стъпват на пода.

Това упражнение работи за горната част на гърба, корема и бедрата.

3. Наклон назад с медицинска топка

Вземете медицинска топка, която тежи около 2 – 4 кг и застанете с колене на пода, като краката са на ширината на раменете. Изпънете гръбнака си и притиснете топката срещу корема.

Бавно се облегнете назад, доколкото е възможно. Задръжте наклонената позиция за около 3 секунди, след това се върнете в начална позиция, като стягате коремните мускули.

Упражнението работи за гърба, коремните и седалищните мускули.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април