14 съвета да подобрите вашата тренировка (II част)

14 съвета да подобрите вашата тренировка (II част)

Най-важното

Ако искате тренировката ви да ви дава резултати е необходимо да я подобрите. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изгорите повече калории, да се справите по-добре и да увеличите силата и бързината си. Тези лесни стъпки ще ви помогнат да станете по-добри в това, с което сте се захванали.

Променете тренировката си. Ако правите дълго време една и съща тренировка, вие трябва да сменяте по-често упражненията си, защото мускулите привикват към едни и същи движения.

Фокусирайте се. Когато тренирате не мислете за това колко работа имате да свършите, какво трябва да купите от магазина и дали ще имате време да излезете с приятели. Трябва да сте фокусирани единствено и само върху тренировката ви.

Почивката е важна. Ако искате да сте пълноценни и на следващата тренировка, на вас ви трябва добра почивка. Хубав сън, добро хранене и минимални физически натоварвания. Това ще ви помогне да тренирате по-добре.

Не забравяйте гъвкавината. Вие не трябва да само да тренирате за сила, трябва да отделяте по 10 минути на ден да правите гъвкавина, която ще ви помогне да се справяте по-добре по време на тренировка.

Балансирайте тренировката. Една от основните грешки при тренировките е липсата на баланс. Много хора тренират за горната част на тялото и пропускат краката. За добра тренировка трябва да балансирате всяка мускулна група.

Не правете коремна преса всеки ден. Подобно на всички мускули, на коремните също трябва да им се дава необходимата почивка. Хубаво е да правите преса през 1 или 2 дена, което ще ви помогне да сте по-ефективни.

Намерете вашата мотивация. Дори и да правите всяко упражнение правилно, вие няма да постигнете много ако не сте мотивирани. Намерете кое ви мотивира по най-добрия начин. Дали това е филм, надъхващо клипче, музика или поставената от вас цел. Просто трябва да сте мотивирани за тренировката.

Вижте още: Да подобрим тренировката си.

Вижте още: Тренировка за здраво сърце.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май