Спа идея под душа: скраб за тяло от бадеми

Лесен за приготвяне и употреба
Спа идея под душа: скраб за тяло от бадеми

Няма да крием, че рядко се подлагаме на въпросната спа процедура. И причината е ясна: предпочитаме да похапваме бадемите, отколкото да ги мажем по тялото си. Все пак понякога, при наличие на повече от вкусните семена, намираме време да си приготвим споменатия скраб и да поглезим кожата си с него, на топло, в банята.

Още повече, че той е абсолютно прост за реализация в домашни условия. Убедихме ли ви да си го направите и вие? Значи, ще са ви нужни следните продукти:

около 60 грама бадеми

2 супени лъжици зехтин (може да ползвате също и сусамово или бадемово олио)

Та, ето какво следва:

Бадемите се обработват в блендер, до получаване на фина смес. Добавя се зехтинът. След това микса се бърка още малко, за да се сдобие с репутация на паста. И е готов.

Нататък е лесно. Натоплете се с гореща вода, под душа. После нанесете бадемовия скраб с помощта на гъба за баня, с която леко масажирайте хубавичко цялото тяло. Накрая изплакнете. Опитайте се да релаксирате през цялото време. 

Е, сега кожата ви би трябвало да е мека, гладка, а самите вие – добре затоплени и спокойни. Такива ли сте? А преди да ви оставим, нека ви напомним, че бадемите са изключително полезни семена. Защо? Разберете тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април