Спа идеи: маска от авокадо и банан

Която ще хидратира и успокои кожата ви
Спа идеи: маска от авокадо и банан

Ако искрено мечтаете да поглезите тялото си днес, направете го качествено, с тази невероятна, лесна за приготвяне в домашни условия, маска. Рецептата за нея е вдъхновена от едно наистина вълшебно място, на което, за съжаление, все още не сме били. Става въпрос за спа комплекса на хавайската перла Hotel Hana-Maui.

Райското кътче предлага неизброими възможности за релакс и почивка и едновременно с това – 100% гарантиран шанс за екстремни приключения.

Почувствайте се по-близо до Хавай, като забъркате въпросната магическа смес, която ще направи кожата ви мека и гладка.

Но преди да ви накараме да пристъпите към действие, нека ви подсетим, че авокадото е добре познато с многобройните си полезни свойства. Този гладък тропически плод идва от Мексико и е богат на здравословни мазнини, както и на витамин C. Освен това съдържа витамин K и фолиева киселина. Смята се, че е една от храните, които лекуват високото кръвно.

А сега му предстои да излекува напрежението ви и да ви подари страхотно спа удоволствие. Ето необходимите продукти за реализацията на супер маската:

  • 1 зряло авокадо

  • 1 банан

  • 60 мл кисело мляко

Начин на приготвяне:

Разрежете авокадото наполовина, издълбайте месестата му част и я сложете в купичка. Намачкайте я с помощта на голяма лъжица. Добавете банана и процедирайте с него по същия начин. Накрая изсипете и млякото. Разбъркайте добре. Маската е готова!

Нанесете я по цялото тяло и после се увийте в нежен халат. Затворете очи и се отдайте на релакс поне в продължение на 15 минути.

Накрая изплакнете и подсушете тялото. Няма нужда да нанасяте овлажняващ лосион! Хидратирали сте кожата си на макс. Честито :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май