Спа идеи: за крака

Нежен масаж и аромат на мента! От това имат нужда стъпалата ви
Спа идеи: за крака

Освободихте ли крачетата си от затворническите обувки, които бяхте принудени да носите през есента и зимата? И ние така! През лятото шляпаме на воля с ниски сандалки и си свиркаме щастливо.

Разбрахме обаче, че дори крайно свободолюбивите обувки, джапанките!, също имат потенциал да развалят доброто настроение на долните ни крайници.

Ходенето на почти бос крак на плажа, покрай басейна или вкъщи често причинява изсушаване и втвърдяване на кожата на петите, както и корави мазолчета по пръстите. Лишено от опора, ходилото също започва да се оплаква от болежки :(


Решението

За да намалим летните терзания на петите си, редовно ги третираме с подходящи лосиони. Такива са тези със съдържание на мента, защото тя действа хипер освещаващо и отморяващо.

За супер гладки и меки стъпала пък се доверяваме на домашно приготвена маска от захар. Нанасяме я щедро върху по-грапавите места и масажираме. Премахваме я с влажна кърпа и завършваме процедурата с любим хидратиращ крем.

В крайна сметка, не е нужно да сме сертифицирани масажисти, за да разтриваме краката си от време на време, нали? Защото всъщност всяка подобна манипулация намалява напрежението в мускулите и подобрява циркулацията на кръвта в крайниците. Супер!

Вие може да ползвате малка пластмасова, предварително охладена, бутилка за вода за масажната си терапия. Сложете я на земята и разтрийте с нея ходилото си – от пръстите до петата. И обратно, разбира се. Тази задача може да изпълнете и с топка за тенис. Разберете как тук!

А сега отворете пътя на щастието пред краката си като им подарите свежо спа изживяване и поне чифт нови, волни обувки :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април