Спа идеи: боровинки по тялото

Една чудесна маска за тяло, която ще ви подейства отпускащо и освежаващо
Спа идеи: боровинки по тялото

Много добре знаем как да отпразнуваме този месец, изцяло посветен на боровинките. Ще си позволим да си похапнем порядъчно количество от сладурите. Защото въобще не са калорични и са пълни с куп полезни нутриенти. А в момента се предлагат на пазара на сравнително добри цени.

Боровинковият ни фест обаче няма да приключи толкова постно, да знаете. Ще се възползваме максимално от него, като си направим тази чудесна маска за тяло.

Тя действа освежаващо и релаксиращо и като че ли е най-добрият подарък, който можем да си направим след дългия работен ден. Ако и вие мечтаете за спа изживяване (в домашни условия), осигурете си го веднага, като си набавите необходимите продукти за него. А те са:

300 гр. кафява захар

100 гр. сини боровинки

сокът на 1 лимон

Действайте!

С помощта на блендер докарайте мъниците до състояние на пюре. По същия начин разбийте захарта и добавете лимонения сок. Готови сте :) 

Имате порядъчно гъста смес, която може да нанасяте смело по кожата си, докато сте под душа. Масажирайте нежно, с кръгови движения, най-загрубелите части на кожата: обикновено това са коленете, лактите и стъпалата.

Накрая изплакнете и нанесете овлажняващ крем.

Супер е, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 3
Подреди по: Най-нови
Най-стари

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май