С дъх на гора

Благодарение на шепа борови връхчета във ваната
С дъх на гора

Спомняте ли си онова усещане, когато се намирате под дебелата сянка на тъмнозелена гора? Звуците на горските обитатели, ромонът на реките, ароматът на влажна земя и билки... Идиличната картина е и перфектната натурална формула за разтоварване на нервното напрежение и стимулиране на положителните мисли.

Вдъхновени от идеята за отдих в домашни условия с изтънчен дъх на гора, ще обърнем специално внимание на лечебната сила на дърветата, които, чрез своите биоенергийни способности, въздействат върху физическото и духовното ни здраве. Точно така! Отрицателните йони на горския въздух стимулират всички жизнени показатели, а заедно с това убиват болестотворните бактерии и пречистват въздуха.

В медицината тази практика се свързва с понятието "дендротерапия" (от гръцки език "dendron" - дърво) и се препоръчва (с профилактична цел) на хора, които работят в динамична среда и страдат от негативните последици на стреса.

В годините назад, природолечителите са открили, че едно определено дърво от семейство Борови активира вътрешната енергия и ускорява кръвообращението, повече от всички други иглолистни представители. А в допълнение, ароматът му освобождава дихателните пътища, освежава ума и засилва тонуса. Става въпрос за вечнозеления бор!

Е, тъй като краят на седмицата е все още далече, а с него – и възможността за пълноценен контакт с природата, предлагаме да внесете пролетта в дома си. И по-точно, в банята – частната ви релакс зона.

За целта, изсипвате 100 грама пресни борови връхчета в един литър гореща вода и оставяте да бълбукат на слаб огън за 15 минути. А след като течността се охлади, отварата се прецежда и се разтваря в топла вана.

Modenus

Финалът е ясен – гмурвате се в лечебните води, затваряте очи и се наслаждавате на себе си :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май