Рецепти за радващи се ръце

Природни кремове за двете приятелчета
Рецепти за радващи се ръце

Има моменти, в които ти се иска да протегнеш ръце, за да можеш да грабиш възможно повече от хубавото време, от красотата, от емоциите, витаещи около теб. Ако тези ръце са в хармонично състояние с цялата останала част от тялото и духа, няма да си разваляш настроението, когато ги разпериш пред погледа си и съзреш грубичка или белеща се кожа. Това може и да не помрачи чак толкова цялата ведрина, но все пак, за да се радват и самите ръчички колкото теб, е добре да им се отделя внимание. А най-специалното внимание, е вниманието на природата. Затова ще предложа две рецепти с природни материали за грижи за радващите се приятелчета.

Първият грижовен крем е лайков. Към 2 с. л. топло базово растително масло се добавят 7 капки етерично масло от лайка и 2 капки етерично масло от лавандула. Ако искате мазилото да е в твърдо, а не в течно състояние, най-добре растителното масло да е кокосово или масло от ши. Те са твърди, стига да не се държат на много топло, но се топят при допир с кожата и я хидратират. Но при направата на крема, твърдите масла е хубаво да се разтопят, за да се смесят добре съставките.

Втората природна смес, която ще направи ръцете ви щастливи, е лимоновият домашен крем. Отново на 2 с. л. базово масло се слагат 7 капки етерично масло от лимон и 2 капки етерично масло от лайка. За вида на консистенцията важат базовите растителни масла, както по-горе. Може като количество да се направи повече крем, като се спазват пропорциите - 9-10 капки етерично към 2 с. л. базово масло.

Сега ръцете ви със сигурност ще се чувстват добре, колкото и вие, а ароматите на новите мазила ще допринесат допълнително за свежото ви/им настроение. За още такова, посетете ни във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април