Релакс зона на седмицата: Only & Only The Palm

Предлага скъпи, но качествени спа удоволствия
Релакс зона на седмицата: Only & Only The Palm

Истина е! Никога няма да се уморим да си почиваме :) Струва ви се невъзможно, но е лесно доказуем факт. Наблюдавайте ушите ни – всеки път порастват при споменаване на думи като "релакс" и "спа".

Дам. Глезорани от класа сме и обичаме да си причиняваме удоволствия. По много. Даже вече решихме къде ще почиваме през Новогодишните празници. Или по-скоро - къде много бихме искали да се озовем, ако спечелим джакпота от държавната лотария.

Тривиално или не, желаем да прекараме последните дни от тази година в Дубай. И по-специално – на прочутия, изкуствено създаден, остров Палм Джумейра, построен във форма на разперена палма. Не, че не сме го виждали на снимка, но с удоволствие бихме го разгледали и на живо.

Все пак крайната ни цел ще бъде "Only & Only The Palm" – уникален, луксозен хотел с огромен спа комплекс, който е разположен съвсем на ръба на "Палмата", на самостоятелен полуостров.

Буквално кацнал в Нищото и заобиколен от вода, The Palm прилича повече на дворец на Аладин, отколкото на нещо друго и, логично, е запазено място за отдих на много богати и заможни хора.

В построяването му, освен неприлично много средства, е вложено истинско и нестихващо въображение. Екзотичният външен дизайн комбинира елементи от мавританската и андалуска архитектури, чиято успешна симбиоза се набива на очи още във влизането в просторното фоайе. По стените и от пода се спуска красива растителност, фонтани има на всеки ъгъл, а външният басейн е с кристално чиста вода и те приканва да се охладиш в него още с пристигането си :)

Only & Only The Palm

Only & Only The Palm

Стаите са просторни, светли, с преобладаващо дървен интериор. Леглата са покрити с меки, пухени завивки, в които, сигурни сме, всеки може да сънува само хубави сънища.

Only & Only The Palm

Три изискани ресторанта са на разположение на гостите, за да удовлетворяват неуморно кулинарните им капризи.

Only & Only The Palm

Що се отнася до спа комплекса, той е с космически размери и е наистина перфектно кътче за мащабно размазване. Разделен е общо на девет зони за релакс, всяка от които разполага с външна градина, фризьорски салон, фитнес център, басейн и сауна. Забравяме ли нещо?

Процедурите, които предлага, са толкова разнообразни, че трудно бихме ги описали в един материал. Но, ако държите да ги разгледате, може да надникнете тук. Добре е да знаете, че някои от тях продължават повече от три часа, но обещават страхотно изживяване за тялото и духа. Всъщност, цялостната спа философия на The Palm може да бъде обобщена в постигането на три основни цели: трайно успокояване, възстановяване на силите и тонизиране. Това ще получат клиентите като краен резултат от престоя си в комплекса.

Only & Only The Palm

Бонус: влюбените могат да резервират специално спа студио за двама, което, изненада (!), също разполага със самостоятелна градина-тераса, с две вани, душове и зала за масаж.

Веднага след пристигането си, гостите получават успокояваща напитка - плодов и ароматен микс от ананас, портокал, зелена ябълка и мента. Ммм!

Е, да, не всеки може да си позволи това удоволствие, но, ако питате нас, то си заслужава усилието да попълним един тото фиш днес :) А ако надзърнете в галерията, сигурно и вие ще споделите скромното ни мнение.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май