О, да! Куркума в лосиона, моля

За перфектна хидратация на кожата
О, да! Куркума в лосиона, моля

Куркумата си я обичаме открай време и това съвсем не е случайно. Тя присъства често като подправка в менюто ни, а и редовно я използваме като основна съставка в разкрасителните процедури. Днес, например, ще си забъркаме от нея един чуден лосион за тяло и лице, който притежава свойството да хидратира външната обвивка в дълбочина и, едновременно с това, да омекотява.

Ще ни трябват следните продукти:

  • 3 чаени лъжички бадемово брашно*
  • 1 чаена лъжичка свеж лимонов сок
  • 60 грама кисело мляко

Начин на приготвяне

Ще комбинираме всички съставки в малка купа и ще ги разбъркаме до пълното им сприятеляване. Препоръчително е лосионът да се употреби веднага, но може да се складира и в хладилник за около една седмица. Нанася се на онези места от тялото и лицето, на които видимо им липсва влага и спешно се нуждаят от хидратиране. С продукта могат да се третират и тъмните кръгове под очите.

Преди употреба обаче е задължително да се направи тест за алергичност на кожата. За да даде резултати, лосионът е добре да се нанася на дневна база, в продължение на 2-3 седмици. Както сподели една наша читателка - не трябва да престоява повече от 15 минути и после задължително трябва да се измива с вода. И, да, има опасност да докара лек жълт цвят на обвивката ви, имайте го предвид. 

Ако решите да го пробвате, задължително елате във фен-страницата ни във фейсбук, за да споделите впечатления. 

*Може да си приготвите бадемово брашно сами: просто обработете до фина текстура бадеми в блендер 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април