Нежен подарък: масаж на ръцете

Един страхотен начин да накарате любим човек да се отпусне
Нежен подарък: масаж на ръцете

Да се надяваме, че ще бъде направен и за също толкова приятен човек. Масажът за ръце е вид рефлексологична терапия, каквато преди време приложихме за спъпалата. Благодарение на точките, разположени по дланите и пръстите, можем да въздействаме върху всички части от тялото. Дори да пренебрегнем същността на точковата терапия обаче, масажът за ръце остава едно много отпускащо и нежно изживяване, което можете да поднесете на някого в знак на най-хубави чувства.

Когато изберете щастливеца, вземете едната му ръка (например, тази от страната на сърцето) и я поставете в своята дясна. Започнете да приплъзвате с умерено силен натиск пръстите на свободната ръка върху дланта на масажирания. Не забравяйте да направите същото и за пръстите му.

След това масажирайте повърхността на цялата длан с палец. Извършвайте дълбоки, кръгообразни движения. Използвайте възглавничката на пръста, за да масажирате дълбоко дори по-твърдите зони като основата на палеца.

Свийте ръката си в юмрук и го поставете в дланта на масажирания. Известно време притискайте центъра й с кокалчетата си, а после извийте юмрука от китката така, че да достигне до всеки участък от дланта.

Хванете всеки един от пръстите на човека, когото третирате, и с вълнообразно движение ги притискайте лекичко между палеца и показалеца. След това издърпайте пръстите последователно от основата към върха им.

Поставете ръката, която обработвате между своите, и след като я притиснете леко, издърпайте ръцете си настрани. Хубаво е за тази част да използване масажно масло, за да намалите триенето и да предизвикате приятно плъзгащо и загряващо усещане.

И накрая, изненадайте самите себе си, като си направите супер кратък самомасаж, ето така: хванете всеки един пръст в основата му и го завъртете в посока на часовниковата стрелка и обратно на нея. След това притиснете пръстите лекичко между палеца и показалеца, както описахме по-горе. Не забравяйте да направите масажа и за двете ръце на избраника си, както и за вашите собствени.

Почивайте с чиста съвест!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май