Натурални решения за суха кожа

Ще ги намерите в кухнята си
Натурални решения за суха кожа
inm

Външната ви обвивка страда тези дни, не сте ли забелязали? Суха е, напуква се непрекъснато и се лющи като... кожа на гущер.

Хайде, не се бавете и се погрижете за нея, докато не е станало прекалено късно! Редовно я третирайте, например, с ето тези страхотни натурални продукти:

Зехтин

Здравословната мазнина е от онези, които имат безброй приложения, включително и козметични. Забъркана в подходяща комбинация от съставки, тя прави чудеса с кожата, а в същото време може да бъде използвана и самостоятелно.

Освен, че хидратира в дълбочина, зехтинът има мощен антивъзпалителен и антибактериален ефект.

Мед

e5176d4a-decb-228b-8519-cc1a356287edinmЛепкавата сладост също може да бъде нанасяна директно върху засегнатите зони или да се превърне в съставка на определена натурална маска.

Масажирайте нежно кожата с мед и изплаквайте с топла вода.

Само за няколко дни ще забележите, че външната ви обвивка е по-мека и в по-добро настроение.

Кокосово масло

То безспорно ни е фаворит, макар и да го поставяме по-долу в днешната класация. Използваме го с козметична цел (и не само) от известно време и резултатите са наистина добри.

Пробвайте и вие да го включите в домашните процедури – така.

Алое вера

Въпреки че не е магическо, зеленото растение си има своите безспорни качества. Гелът от алое вера е чудесен лек срещу суха кожа.

Готиното е, че бодливият симпатяга се отглежда сравнително лесно в домашни условия, което означава, че винаги може да го имате на разположение.

Е, сега е моментът да ви попитаме: какви са вашите решения срещу "гущерова" обвивка? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април