Мисия дневно събуждане

Напълно възможна - с 10-минутна разходка
Мисия дневно събуждане

Усещаме, че някъде по средата на този понеделник ще стигнете до момент, в който просто няма да сте способни да държите очите си отворени.

В желанието си да останете будни (особено на работното място), инстинктивно може да посегнете към трета-пета чаша кафе или да се огледате наляво-надясно за друга кофеинова алтернатива под формата на енергийна напитка.

Обаче, въпреки своите доказани качества, за които ви съобщихме в предишен материал, не бива да прекалявате с кофеина в борбата със сънливостта.

Открихме по-добър начин за събуждане и бързаме да ви го съобщим:

 

Раздвижете се

 

В Калифорния, САЩ, професор д-р Робърт Т. провежда интересно изследване. Той и неговият екип си поставят за цел да разберат какво ще тонизира повече участниците в проучването: шоколадов десерт (ммммм!) или 10-минутна разходка навън.

Макар че десертът произвел очакван прилив на енергия, един час по-късно участниците се почувствали даже по-изморени отпреди. За разлика, 10-минутната разходка повишила тонуса им за цели два часа напред.

 

Всъщност ходенето позволява в кръвоносната ви система, мускулите и мозъка да навлезе повече кислород. А това определено действа събуждащо, ще се уверите.

Така че, ако се трудите в седнало положение, ставайте често за кратки разходки, препоръчват специалисти. Така ще се почувствате значително по-свежи и работоспособни.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май