Масажът, който ще ви разтопи

Сгрява краката, намалява стреса и е лесен
Масажът, който ще ви разтопи

Напоследък ни обещаха по-студено време и ето – получихме си го! Какво ще правим с него е лично решение, което не бива да бъде повлияно от външния наблюдател. Само че днес невинни граждани (колеги) в редакцията споделиха, че малко неразумна спортна дейност на открито им е донесла чудовищно схващане. Ние им отвърнахме с отпускащ масаж. Не точно този, който ще видите днес, но идеята ви е ясна, нали?

Сега ще се заемем да помогнем на премръзнали или просто преуморени долни крайници. Ще загреем леко, ще размачкаме приятно и дори ще раздвижим леко любимите крака. За терапията не е задължително да ползвате масажно масло, но ако държите на него, то само ще ви достави допълнително удоволствие и ще улесни масажа в определени зони на тялото.

Започнете да разтривате, като плъзнете длани от глезените нагоре (с дълго непрекъснато движение) към кръста. Движението трябва да обхване прасците, свивката на коляното, задната страна на бедрото и дупето. Използвайте натиск според предпочитанията на масажирания. Повторете цялото движение няколко пъти.

След това поставете ръце в средата на прасеца така, че двата палеца да се докосват, а останалите пръсти да стоят отстрани на крака на масажирания, както е показано на клипчето. От тази изходна позиция с лек натиск отново започнете да се движите нагоре по крака.

В свивката на коляното направете с палците си кръгообразни движения. Сетне, с длани, поставени една върху друга, продължете пътя си нагоре към седалището. Повторете неколкократно и това движение. Най-накрая направете и разтягането, което ще видите в края на видеото. При него повдигайте и разтръсквайте крака съвсем леко.

Е, по-добре ли ви стана?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април