Масаж с водорасли

Отпуска и тонизира
Масаж с водорасли

Не очаквайте тази процедура да ви хареса на... външен вид. Едва ли. Но като оставим настрана първото впечатление, тя е наистина, ама наистина, крайно приятна и отпускаща.

А готиното е, че все по-често се предлага като една от основните услуги в редица спа комплекси у нас, така че, когато решите, изпробвайте я без угризения.

Какво представлява?

Наподобява класическия шведски масаж, но вместо с масла, се прави със смес от водорасли. В най-разпространения случай вълшебният микс се нанася върху тялото с кръгови, плавни и нежни движения. А схванатите и болезнени места се разтриват с повишено внимание от страна на терапевта.

Освен това, има случаи, при които водораслите само се поставят на определени области – предимно по дължината на целия гръб, а понякога даже се увиват около тялото на клиента.

Морските растения, ползвани във въпросната процедура, са няколко вида, между които особено добра репутация имат три от тях: зелените, кафявите и червените.

Смята се, че първите стимулират изграждането на колагена в кожата и, благодарение на тях, тя се стяга и освежава. Вторите хидратират в дълбочина естествената ни обвивка, а за последните се твърди, че са със силно антицелулитно действие.

Въпреки че не можем да бъдем абсолютно сигурни във всички ефекти от масажа, (защото още не сме го пробвали), трябва да се съгласим, че той ни се струва като достойна спа глезотия, на която с удоволствие бихме се подложили.

Да добавим още, че се извършва под звуците на приятна, релаксираща музика – истинско удоволствие за сетивата.

Вие също може да го изживеете! Е, първо трябва да приемете факта, че ще пръснете най-малко 60 лева за него, но като сте решили да се глезите, поне го направете, както трябва, нали? А и това е добър повод да прекарате още малко време с морето :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април