Масаж на лицето

За тонус и румени бузки
Масаж на лицето

Всяко лице разказва уникална история. А всяка бръчка, белег или петънце е израз на нечий живот и носи неговите най-съкровени спомени. Настъпи моментът на истината. Как се отнасяте вие към разказвача на собствената си история?

Различните козметичните маски, които забъркваме често тук, оказват наистина благоприятно влияние върху кожата на лицето и шията. Но в комбинация и с правилните масажни техники, ефектът би бил съвсем поразителен.

Както знаете, лицето се състои от хиляди нервни окончания и мускулчета. В този смисъл, основната роля на масажа е да премахне напрежението, да подобри циркулацията на кръвта и да създаде по-релефни черти в тази зона.

Преди да преминем към същинската част, трябва да направим обаче и следното разяснение: преди всеки масаж нанасяйте козметичен крем върху лицето. Кожата там е много чувствителна и може да бъде лесно травмирана. А тогава всичките ви усилия (и наши съвети) ще са били напразни...

И така, техниките:

Шия

С връхчетата на пръстите си започнете да масажирате шията отдолу-нагоре, като деликатно очертавате кръгчета. Масажирайте в рамките на 1-2 минути и завършете с нежни отвесни докосвания в същата посока.

Брадичка

Свийте юмрука си под брадичката и с помощта на средния пръст и показалеца започнете да изглаждате кожата отдолу-нагоре, чак до долната устна. Поставете трите средни пръста на двете си ръце (показалец, среден и безименен) върху слепоочията, а палците позиционирайте под челюста. С меки движения изглаждайте кожата на брадичката, движейки палците си от центъра, по долната челюстна кост, до краищата.

Оставете движенията ви да прелеят от брадичката към меката част на ушите, за да тонизирате и бузите. Те, от своя страна, приятно ще поруменеят.inm.com

Устни 

Оформете устните си в положение като за целувка. С кръгови движения изглаждайте гънките, които се образуват около "муцуната" ви всеки път, когато се засмеете.

Поставете пръст пред лицето си и започнете да изкарвате плътна струя въздух към него. Бавно движете пръста наляво и надясно, без да прекъсвате въздушната струя. Повторете упражнението 10 пъти.

Нос

С напречни, а след това и с кръгови, движения масажирайте двете страни на носа до областта между очите. След броени минути се спуснете към скулите и ушите и продължете с масажа в тази част.

Очи

Затворете очи. С лек натиска плъзгайте меката част на пръстите си по костта над горния клепач от вътрешните към външните ъгълчета на окото. С нежно потупване се върнете отново до вътрешния край. Редувайте движенията с кръгови. Завършете масажа с вече познатото потупване отвън-навътре.

Чело

Поставете пръстите на ръцете си върху средата на челото и започнете да изглаждате кожата към външната му страна. И още веднъж, включете потупване за финал.

Разбира се, гореспоменатите техники могат да бъдат осъществени и с помощта на подходящи уреди за целта, като четчици от естествен косъм за ексфолиране, масажни ролери и ръкавици и други. А последните ще откриете в аптеките, магазините за козметика или големите вериги супермаркети.

Ако не можете да си "откраднете" масаж, то поне си щипвайте по няколко минути спокойствие всеки ден, в които да се отдавате на себе си и на... лицето си. Това е най-малкият, лесен и бърз подарък. И е предназначен специално за вас!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 02.11.2011 | 18:06
    Много добри идеи :) Ще ги пробвам още днес :)

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април