Магически масаж за ръце

Ще ви хареса, убедени сме
Магически масаж за ръце

Като човек, който непрекъснато работи с ръцете си, знам колко е важно да давам почивка на горните си крайници. Най-лесно това става, когато ги лишавам от възможността да тракат на клавиатурата по цели дни и следобеди. Но има и друг начин - с масаж!  

Няма нищо по-приятно и добро от едно качествено разтриване. А ако скоро не сте си причинявали такова, време е да го направите. 

Намерете си верен приятел, който ще се съгласи да влезе в ролята на масажист. Най-напред, накарайте го лекичко да размачка целите ви ръце, с цел отпускане на мускулите. Добре е за целта да се ползва някакъв ароматен лосион или масажен крем, които да улеснят процедурата. 

Сега нека другарят ви хване едната ви длан по следния начин: да пъхне малкото пръстче на едната си ръка между палеца и показалеца на вашата, а другото малко пръстче - между вашето малко и безименния. А с всички останали пръсти да подхване ръката ви отдолу. Ей така: 

1015713Александра Цанкова/Sportuvai.bg

1015730Александра Цанкова/Sportuvai.bg

Виждате, че дланта ви трябва да е обърната към тавана. На практика, на "масажиста" му остават два свободни палеца, с които ще започне да разтрива ръката, осъществявайки нежни кръгови движения. Натискът не трябва да е силен, но да се усеща.

Въпросната процедура се повтаря и с другата ръка, разбира се. После масажистът и масажираният могат да си сменят ролите, за да е по-честно. 

Пробвайте, а ако спа терапията ви е била полезна, побързайте да ни станете приятели във фейсбук - знаем още много такива процедури. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април