Луксозно спа приключение в Бали

Според веригата W Hotels "спа" е синоним на изключително спокойствие. И лукс
Луксозно спа приключение в Бали

След броени дни ни предстои кратка морска ваканция на див плаж, където дори мобилните телефони нямат обхват. Това обаче в никакъв случай не ни пречи да си падаме по глезотии като предължителни ароматно-лепкави процедури за тяло и луксозни спа приключения.

Преди дни обаче идеята ни за спа капризи се промени тотално, благодарение на W Retreat & Spa-Seminyak и неговия уникален оазис на удоволствията. Хотелът се намира в най-екзоотичната част на Индонезия, а именно – остров Бали.

За оформлението му авторите от студио AB Consept дори получиха голямата награда за дизайн за 2011 г. на престижните Международни награди за хотели и имоти. Разбира се, това съвсем не е първи голям приз за креативния екип, който съществува от 1999 г.

Бързаме да се фокусираме върху спа комплекса обаче, който е изпълнен с почти безкрайно спокойствие и светлина. Хотелите от веригата W са известни със своята перфектност във всяко отношение, но бихме казали, че тук стандартът дори е надскочен.

Меките линии в интериора на релаксиращото пространство, купищата естествена светлина през деня и дискретното осветление нощем са само част от забележителните му черти. Дизайнерите съчетават ярки, неонови цветове и иновативни форми с елементи от традиционния местен интериор.

Границата между закритите и откритите пространства на практика не съществува както при оформлението на спа центъра, така и останалата част на луксозния хотелски комплекс, който включва и мини вилно селище.

Изпозлвани са множество материали, характерни за острова – ратанови мебели и такива от тропически дървета, елементи от палмови листа, специфични камъни и други.

Зоната за релакс работи 24 часа и разполага с 5 стаи за процедури, 2 мини спа апартамента за специални терапии по двойки, фризьорски салон и такъв за маникюр и педикюр, както и помещения за процедури за лице.

Разбира се, вана с горещи камъни и студена такава за гмуркане, душове тип "тропически дъжд" с функции за воден масаж, стая с ароматни масла и други, са сред задължителните елементи на подобно място.

Допълнително, гостите разполагат със специален бар, който предлага здравословни и детокс напитки, както и леки, разтоварващи закуски.

Процедурите, от които можете да избирате, са разделени в три основни "менюта" - за релакс и възстановяване, за чар и блясък и за по-добра форма и красота. Редките и екзотични терапии, характерни за Бали и Индонезия, се предлагат в отделно меню.

Освен всичко това, специалисти могат да ви запознаят чрез бърз курс с различни техники за медитация, антистрес терапии и дори с малките тайни на тантризма.

Някои процедури се предлагат като комплимент от хотела, взависимост от резервацията на гостите, но повечето се заплащат допълнително, а цените могат да се видят на място.

Цената на спа пакет, включващ контрастен воден масаж, урок по медитация и час във фитнеса с инструктор, плюс специална закуска и освежаващи коктейли, както и намаление за всички процедури, започва от 315 долара на вечер за двама човека.

А ние пожелаваме и на себе си, и на вас едно такова спа разтапяне в далечна Индонезия :) Убедете се защо си струва - горе, в галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април