Лимон

Супергероят за красота и блестяща визия!
Лимон

Лимонът е от онези плодове, които имат многобройни приложения както като добавка към ежедневното хранене, така и в домакинството за дезинфекциране, но също така и за почистване и ексфолиране на кожата. За премахване на тъмните петна, но също така предпазва и от образуване на акне.

Няколко капки лимонов сок освежава – независимо дали ще ги използвате към водата, която пиете или към салатата.

Предлагам ви нови 5 приложения на лимона, благодарение на които ще се почувствате като суперзвезда.

1559358inm.com

Почистваш тоник за тяло и лице

Смесете равни части кокосова вода с лимонов сок и ще получите най-прекрасното почистващо средство за кожа. Кокосовата вода ще хидратира успешно кожата ви, докато лимона ще го почисти в дълбочина. Сместа може да издържи в хладилник до 1 седмица, след което ще трябва да направите нов разтвор.

Лимонена пилинг маска

В случай, че мечтаете за идеално почистена кожа без петна, то обезателно нанесете няколко капки лимонов сок на лицето си преди да си легнете. Измийте кожата на сутринта и ще сте изненадани от постигнатия резултат. Лимонът ще премахне мъртвите клетки от кожата и ще допринесе за премахването на петната причинени от слънцето.

Маска за почистване и свиване на порите на лицето

1559357inm.com

Най-прекрасното приложения на лимона е, че може да почисти в дълбочина порите и в същото време да ги свие. Ефект, който е доста невъзможен за постигане с механичното почистване на кожата. Освен това лимонът действа антибактериално и не позволява да получите бактериална инфекция и успешно премахва досадното акне по кожата. С помощта на парче лимон натъркайте проблемните участъци. С помощта на салфетка отстранете пъпките до кръв, след което отново натъркайте мястото с лимон. Изплакнете с хладка вода.

Срещу мазна кожа

В случай, че искате да се справите с мазната си кожа, то не пропускайте да  добавите лимонов сок към маслото си от кайсия или домашния крем, който си приготвяте от натурални масла. По този начин ще нормализирате състоянието на кожата си.

За красиви нокти

Няколко капки лимонов сок към леко затоплен зехтин е отлично средство за заздравяване на ноктите, като в същото време ще ги предпази от пожълтяване.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април