Лепкава спа процедура

С мед
Лепкава спа процедура

Сигурни сме, че Мечо Пух буквално ще умре от кеф, като го намажат с мед по гръбчето! Само изчакайте и ще видите ;)

Защото лепкаво-сладката процедура, която през последните години започна масово да се предлага в редица спа комплекси и у нас, е наистина хипер приятна, отпускаща и при това - много, ама много лечебна. Точно по тази причина тя печели все повече почитатели и желаещи да се подложат на нея.

Всъщност, медотерапията се практикува от древни времена в Египет, Гърция и Китай. Свидетелства за магическия ефект на течното злато върху тялото и цялостното разположение на духа могат да бъдат открити в редица религиозни ведически текстове.

Техника

Много е просто. Жълтият мечок ляга на масажната маса по корем (ако, разбира се, успее да се качи ;). След това терапевтът нежно размазва мед по целия му гръб.

Разликата с класическия масаж е, че разтриването в този случай практически е невъзможно, поради простата причина, че пръстите залепват за кожата и движението им е затруднено и забавено.

За тази цел, масажистът по-скоро отлепя и залепя длани ритмично по определени места по гърба. Ефектът върху Мечо е мигновен. Той усеща приятно затопляне и отпускане на всички мускули по врата, раменете и врата.

Здравословни ползи

Медът, както знаете, е отличник по хранителни показатели. В него има цял футболен отбор от витамини: повечето от група B, но има и витамин К, C и Е. Лепкавото Пух-изкушение разполага с добро съдържание на минерали - в него може да намерите калий, фосфор, натрий и магнезий.

А най-хубавото му качество е, че попива дълбоко в кожата и по този начин, макар и приложен външно, оказва прекрасно влияние върху много процеси, протичащи в организма.

Смята се, че медотерапевтичният масаж е полезен при сърдечносъдови заболявания. Освен това, той съдейства за активация на дейността на стомашно-чревния тракт.

След лепкава сесия Мечо се чувства адски свеж, тонизиран и ококорено събуден. Може да подскача с часове във Веселата гора, по-добре от Тигър даже.

Да добавим още, че процедурата прави добра услуга на симпатичната му нервна система и трайно решава проблемите му със съня.

Всичко това + още много други ползи получава всеки, който се подложи на терапията. Предупреждаваме обаче, че тя не се препоръчва на хора, алергични към мед.

Една сесия седмично е напълно достатъчна, за да подобри физическото състояние и носи пълноценно усещане за здраве и релакс.

Е, след като Пух може, значи можем и ние, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април