Когато ви хванат за врата

Използвайте намалението и си изпросете едно свястно размачкване
Когато ви хванат за врата

Масажът на врата е истинско вълшебство. Е, може и да е твърде класически, но пък е незаменим! Точно поради тази причина разучихме как да му отдадете вниманието, което заслужава. От това ще бъдат облагодетелствани и раменете, които също попадат под магнетичните масажни ласки. Направете тази терапия като подарък за някого. Хубаво би било да изберете "клиента" измежду най-любимите си хора. О, да!

Помолете този, когото ще масажирате, да легне удобно по гръб. Нека след това затвори очи, ако това му помага да се отпусне по-добре. Започнете да разтривате с поглаждащи дълги движения, които започват от основата на врата и стигат до ушите. Галещите движения разпространете щедро и върху раменете. Третирайте бавно, плавно и спокойно тези части по няколко пъти.

След това продължете да разтривате с малки кръгови движения на пръстите. Тях използвайте, за да обработите мускула, разположен от двете страни на врата. Да – онзи, който усещате да се разтяга, когато наклоните глава встрани.

С кръговите движения минете още през всички втвърдени мускулни влакна по врата. Ще ги "заловите" лесно благодарение на нежните връхчета на пръстите си.

Когато ви хванат за вратаinm.com Ако завъртате кръгчетата с двете си ръце (от лявата и дясна страна на врата), се уверете, че последните се движат едновременно, в една и съща посока. Когато изпълните програмата с малки кръгообразни втривания, разширете обхвата на кръговото движение и минете отново през споменатите зони на врата и тези около раменете.

Колкото по-дълго разтривате, толкова повече трябва да увеличавате натиска. Но дори, когато прилагате по-грубо разтриване, не забравяйте, че, за да помогнете на "пациента" си да се наслади на изживяването, трябва да извършвате всички движения ритмично, с определено темпо. По този начин той ще се вслуша в езика на пръстите ви, които облекчават напрегнатостта и се грижат за пълното му удоволствие.

Щом започнете да прилагате по-дълбокия масаж, обърнете главата на разтривания встрани, и се заемете с тази страна на врата, чиито мускули се намират в отпуснато състояние. Тук приложете отново кръгообразните движения с пръсти. Хубаво е да работите с бавно темпо, за да можете да напипате и обработите по-добре напрегнатите мускули и сухожилия. Покрийте тези територии с движенията си много добре. После се заемете с другата част на врата, като не забравите да обърнете главата на масажирания встрани, както споменахме по-горе.

След това трябва да се заемете с масаж на зоните около ключицата и лопатките. Това означава, че ще обиколите добре раменния пояс както отпред, така и отзад. Използвайте поглаждане, кръгови движения с пръсти, дори леко пощипване и отлепване на кожата в по-схванатите зони, но внимавайте да не причините болка на човека, когото разтривате. Когато покриете всички територии, направете още няколко контролни обиколки на мускулите, които вече трябва да се чувстват много по-радостни :)

На финала отделете малко време, за да поглезите и ушите с масаж. Приятни минути на вас и вашите любими хора!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април