Иланг-иланг: цвете на цветята

Сладък и топъл аромат от тропиците
Иланг-иланг: цвете на цветята

Най-важното

Аромалампата е керамичен или метален съд, състоящ се от две части. Горната е във вид на чаша, а долната наподобява арка - носеща чашата, в която се поставя малка свещ. В чашката се налива етеричното масло, а горящата свещ леко го нагрява. По този начин въздухът се насища с ароматни изпарения.

Използва се за освежаване и дезинфекция на помещения.

Копнеете за нещо свежо и с омайващ аромат? Нещо, което мигновено да подобри настроението ви и да ви пренесе в света на мечтите? Хм. Знаем от какво имате нужда - масло от  иланг-иланг!

То се получава от цветовете на дърво със същото име, разпространено в Южна Азия. Никак не е случайно, че от древни времена ароматът на растението е считан за аромат на любовта и чувствеността. И наистина, богатият му, сладко-пикантен дъх напълно съответства на полинезийското му име "цвете на цветята".

Клоните му са "плачещи", плътно покрити от едри, тъмнозелени листа. Цветовете, които обсипват дървото, са изящни и напомнят красиви бижута. Изменят багрите си от бледо-зелено до наситено-жълто.

А сега вижте какви екзотични идеи за домашни спа глезотийки спретнахме специално за вас. :)

Ароматерапия

Есенцията иланг-иланг се използва смело в ароматерапията. Смята се, че вълшебната съставка понижава високото кръвно налягане, премахва безпокойството и напрежението. Маслото наистина е много приятно и има успокояващо въздействие върху тялото и ума.

За пречистване на въздуха в помещения капнете по 2 капки от иланг-иланг, роза, бергамот и лимонов сок в аромалампа. Оставете благоуханието да се разнесе из цялата стая и просто вдишайте. Плодово презареждане, а?

Аромамедальон

Ето ви един чудесен начин да усетите иланг-иланга навсякъде във въздуха!

Съществуват различни модели медальони, които съхраняват маслото от няколко часа до няколко месеца. Силата им на изпарение също може да се регулира.

Освен това симпатичните бижута са изключително удобни, защото се носят на врата.

Масажи

В подходящ съд комбинирайте 25 мл бадемово масло с 2 капки иланг-иланг, 4 капки сандалово дърво, 5 капки лавандула и 2 капки здравец.

Полученото масажно масло е подходящо за нощен крем при всякакъв тип кожа (освен свръхчувствителна).

При проблеми с ноктите, като разслояване например, масажът с неразредено етерично масло върху кожата около тях също е много полезен.

Скраб

Смесете шепа кафява захар с малко зехтин до получаване на плътна консистенция. Добавете 2-3 капки етерично масло от иланг-иланг. Разтрийте получената смес върху суха кожа и след няколко минути изплакнете. Нанесете овлажняващ крем и се порадвайте на мекотата. 

Спа

За да постигнете истинско спокойствие и релакс, потопете тялото си в ароматна вана от иланг-иланг и градински чай. За целта капнете по 2 капки от всяко масло във водата и си поемете дълбоко дъх. Бълбук!

Кой каза афродизиак? ;) Повишете сексуалната си активност и разгорещете страстите под душа с 2 капки иланг-иланг, 2 капки роза и 8 капки сандалово дърво.

Желателно е да нанесете маслата в топла вана, с температура 28-30 градуса. Отдайте се на водните си забавления за не повече от 15 минути. Все пак не ни се иска после да има паднал човек зад борда.

Парфюмерия

Иланг-иланг намира широко приложение в парфюмерията, предимно в ориенталски и флорални аромати. Присъства като основа в Chanel No.5 и в голяма част от парфюмите на Guerlain. Смесва се страхотно с цветни, плодови и дървесни нотки.

 

Грижа за зъбите

Ако имате лош дъх или страдате от възпаление на венците, въоръжете четките си за зъби с 2 капки иланг-иланг. Този трик ще направи чудеса за оралната ви хигиена = )

Неповторимата, старинна есенция привлича любовта и положителната енергия на света. Позволете й да ви завладее и да възбуди сетивата ви.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май