И още за ушенцата с любов

Малки упражнения и нежни масажи :)
И още за ушенцата с любов

Кажете честно, не ги ли обичате? Ние ги обожаваме! Ушите – толкова чаровни и неотразими, винаги готови да си направят оглушки, ваши верни другари денем и нощем, будни пазители на равновесието. Ех... Само не си мислете, че като не можете да ги свалите, подобно на дреха, слуховите органи са ви длъжни. За да заслужите уважението им, трябва да си ги пазите и от време на време да им поднасяте малки подаръци. Като, например:

Разтъркайте ги с пръсти: от горе до долу. Хванете с палец и показалец най-долната месеста част на ушите и започнете нежно да разтърквате. Когато усетите приятно загряване, се придвижете към твърдата част на ушенцата, а най-накрая ги разтрийте и най-отгоре, до получаването на усещане за добре раздвижена кръв :)

Виж ме, навивам си ушите! Сега е време да се позабавляваме. Хванете върха на всяко уше и започнете да го навивате надолу, сякаш правите ролце. Не е лесно, нали? Докато се опитвате да завивате, което в крайна сметка няма да ви се получи добре, наистина ще се радвате на уникалното усещане, а и ще се спукате от смях като се замислите с какво сте се ангажирали :)

И нещо по-така... Захлюпете ушите с длани и ги раздвижете с плавни кръгообразни движения. Повторете упражнението няколко пъти. След това се отдайте на успокояващо дишане. Е, готино ли ви беше?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април