Звуков масаж

Да се поглезим като за последно
Звуков масаж

Сигурно вече разбрахте, че сме големи почитатели на необичайните масажи – никога не се уморяваме да пишем за тях (и да си ги причиняваме) ;)

А тъй като този може би е последният за 2011 година,  ви предлагаме да му се насладим заедно. Искате ли?

Малко история

Говори се, че звуков масаж започват да прилагат за първи път лечителите в Непал, Тибет и Индия. Това става отдавна, преди повече от 3000 години.

В Европа терапията получава популярност през 80-те години на 20 век, а днес се предлага като услуга в много салони и у нас. Цената й варира от 40 до 50 лева, а продължителността й е около час.

Какво представлява обаче?

Процедурата се извършва с помощта на специални купи, които се поставят на различни места по тялото. Наричат въпросните паници "пеещи", защото при удар с чукче възпроизвеждат специфичен камбанен звън.

inm.comРазпространени са в различни части на Азия и имат дългаааа история, както и крайно разнообразна употреба.

Смята се, че в началото били използвани в тибетските обредни ритуали и обичаи. Направени са от няколко вида метални сплави и съществуват в различни размери. 

Та, след като ги подреди, обикновено – по гърба на клиента, терапевтът ги "разпява", удряйки ги по определен начин със споменатото чукче.

Резултатът от масажа е бърз и очакван. Вибрациите, които купичките произвеждат по време на своеобразното си караоке, действат отпускащо и релаксиращо върху цялото тяло.

Смята се дори, че притежават силен оздравяващ и лечебен ефект.

Процедурата е подходяща за всеки, който иска да унищожи натрупания в себе си стрес и да преоткрие значението на думата "хармония".

Също така, масажът би могъл да се превърне в чуден новогодишен подарък за близък човек.

Ох, че хубаво! Не знаем за вас, но ние възнамеряваме да го пробваме скоро...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май