Домашен скраб за тяло – о, да!

Или няколко съвета за това как да го ползвате
Домашен скраб за тяло – о, да!

Сигурно сте забелязали, че съм голям фен на ексфолиантите за тяло, спретнати в домашни условия :) Това не е случайно, не. Просто смятам, че достойнствата им превъзхождат многократно тези на продуктите, които могат да се открият на пазара. По-евтини са, удоволствието да си ги забъркаш е несравнимо и най-важното – знаеш какво съдържат, което си е плюс, откъдето и да го погледнеш.

Та, ако и вие сте почитатели на хендмейд скрабовете за тяло, но ви предстои да използвате такъв за първи път (браво за решението!), нека ви дам няколко простички препоръки:

- Винаги нанасяйте продукта с нежни кръгови движения, без да натискате и жулите кожата си. Правило "номер1": външната обвивка трябва да се докосва внимателно. Още повече, че голяма част от домашните ексфолианти са наистина силни – тези със сол, захар и т. н. Трябва да се внимава с тях.

- Препоръчвам ви да започнете с ексфолирането от ходилата нагоре. Не пренебрегвайте гърба – и там имате кожа, все пак :)

- След процедурата изплаквайте тялото с хладка вода, така ще подобрите кръвообращението във външната обвивка.

- Хубаво е да се ексфолирате сутрин, защото ще заредите всяка част от себе си с енергия и свежест. Но няма проблем да свършите тази работа и вечерта. Ползите ще бъдат същите, заедно с приятно релаксиращия ефект. 

- Внимание! Понеже ви е за първи път, задължително тествайте поносимостта на кожата си към новия продукт. Нанесете малка част от него върху чувствителна част от външната си обвивка и наблюдавайте съответната реакция. Ако не последват зачервявания, действайте смело!

Ето и три от моите любими скрабове:

Дерзайте! И задължително посетете фен-страницата ни във фейсбук, защото там също даваме съвети. На килограм. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април