Долу дискомфорта в стъпалата!

Да живее масажът за крака с тай елементи!
Долу дискомфорта в стъпалата!

Рефлексология, положителни емоции, спокойствие от Изтока и вълшебни ръце, които галят ходилата ни. Така разбираме ние един от лековете за уморени, отрудени стъпала. Все още няма доказателства, но традицията гласи, че въпросното размачкване може не само да ви помогне да се отпуснете, но и да се окаже ползотворно за цялото ви физическо състояние. Дано да е така. А ние ще ви покажем как да го прилагате.

Масажът, с който ще ви запознаем, е само един от видовете в тайландската школа. Можете да го правите както за себе си, така и за някой друг. Не забравяйте, че преди да започнете, е хубаво да измиете и подсушите добре краката. Така ще се чувстватe много по-свеж и отпуснати по време на самата процедура.

И така, най-напред повдигнете единия крак и му направете разтягане, като с едната ръка го придържате за петата, а с другата издърпвате пръстите му един по един първо напред, а после и назад. След това завъртете леко цялото стъпало няколко пъти в посока на часовниковата стрелка. Сега остава да завъртите и пръстите, първо в посока на часовниковата стрелка, а след това и наобратно. Най-накрая хванете всички пръсти на крака и внимателно ги издърпайте нагоре.

Ако разполагате с масажно олио, отлейте няколко капки от него и го загрейте, като го разтъркате в дланите си. След това нанесете маслото върху цялото стъпало и го втрийте с плъзгане на палците. А сега започнете да движите палците си кръгообразно, в посока на часовниковата стрелка, и с тези движение размачкайте цялото ходило, като започнете от петата и постепенно се придвижвате нагоре.

Добре е докато разтривате да обръщате особено внимание на болезнените или подути части на стъпалото. Третирайте същите като ги натискате леко с връхчетата или кокалчетата на пръстите върху в продължение на около 20 секунди.

Освен това третирайте и зоната около въпросните чувствителни точки, като ги разтривате с кръгообразни движения в посока, обратна на часовниковата стрелка. Тук натискът трябва да е по-силен. Разтрийте болезнените зони и местата около тях по същия начин още няколко пъти, докато усетите облекчение.

Като за финал "почерпете" стъпалото с широки, кръгообразни движения. За целта използвайте среден по сила натиск. Вече трябва да усещате краката си приятно затоплени. Попийте останалото върху тях масажно масло и се отдайте на отмора.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април