Десерт за тялото: скраб от орехи и какао

Ароматен еликсир, който ще направи кожата ви мека и гладка
Десерт за тялото: скраб от орехи и какао

Най-важното

Ако не използвате цялото количество смес, сложете я в стъклено бурканче и я складирайте в хладилник за следващата процедура. 

Сигурно ще се съгласите с нас, че почивните дни са особено подходящи за размазващи спа глезотии. Тогава минавате в режим "не ме закачай", съзнанието ви е спокойно, а душата - жадна за удоволствия. 

В този ред на мисли, нека ви дадем една добра идея за качествен релакс. Предлагаме ви още тази вечер да си спретнете ето този супер освежаващ скраб за тяло.

Всичко, което ви е необходимо, за да си го приготвите е:

• 120 грама захар (може и кафява, ако ви се намира такава)

• около 60 мл орехово масло

• 1 супена лъжица орехи, натрошени на ситно

• 1 супена лъжица какао на прах

Планът за действие е следният: комбинирайте всички съставки в подходящ съд до получаване на еднородна текстура. После, докато сте под душа, нанесете скраба върху цялото тяло с нежни кръгови движения, ползвайки гъба за баня. Накрая изплакнете хубавичко, увийте се в мек халат и се отдайте на пълноценно мързелуване – заслужили сте си го! Сега кожата ви е добре ексфолирана, чиста и копринена.

Между другото, тук е мястото да ви припомним, че ореховото масло е пълно с важни хранителни съставки. То е добър източник на аминокиселини, между които омега-6 и омега-9. Освен това, може да се похвали със силен антиоскидантен профил. Затова много хора го използват с кулинарни цели, овкусявайки различни ястия с него. В материала на колегата Кирил Русев може да разгледате подробната автобиография на този герой.

Ами, това е! Насладете се на почивката си пълноценно ;]

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май