Бананови изкушения в полза на красотата

За по-бели зъби и нежна кожа
Бананови изкушения в полза на красотата

Бананът и банановите кори са супергерои с многобройни приложения. Успешно подпомагат здравословното ви състояние и в същото време се грижат за запазването на отличната ви визия.

Предлагам ви няколко рецепти, благодарение на които ще се чувствате красива по всяко време.

Маска за нежна и подхранена кожа

1601485Thinkstock/Guliver

Смесете 1 супена лъжица цедено кисело мляко, 1 чаена лъжичка натурален мед и 1 супена лъжица зрял банан. Объркайте съставките и нанесете върху предварително почистената кожа. Останете в рамките на 20 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Отличен скраб за груба кожа

Смесете 1 зрял банан с 1 супена лъжица мед и пшеничени трици. Натъркайте грубата кожа. Останете с така получения скраб в рамките на 5-10 минути, след което се измийте.

За по-бели зъби

В случай, че искате да се радвате на блестяща усмивка, то обезателно трябва да натъркате зъбите си от вътрешната и външната страна с вътрешната част на бананова кора. Благодарение на тази рецепта ще премахнете петната и някои отлагания по зъбите. Изчакайте в рамките на 3 минути и измийте по обичайния начин зъбите си.

В случай, че пораженията върху зъбите ви са значително по-сериозни, то вземете малко количество зрял банан и сложете на върха на чаена лъжичка сода бикарбонат. Объркайте внимателно и нанесете върху зъбите, изчакайте 3 минути и изплакнете.

Имайте предвид, че тази рецепта не трябва да я правите повече от 2 пъти годишно, за да не разрушите емайла на зъбите си!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април