Бамбуков масаж

Перфектен план за почивните дни ;)
Бамбуков масаж

Не знам как се развива вашата седмица, но моята е изпълнена с емоционални събития. Някои са добри, други не съвсем, но честно казано, с нетърпение очаквам края ѝ, за да се отдам на заслужена почивка.

Нещо повече, вече знам как ще се поглезя – ще си подаря бамбуков масаж! Разбрах, че въпросната процедура се предлага в няколко спа комплекси у нас. И реших, че най-накрая е дошло подходящото време, за да я изпробвам.

Междувременно, се поразтърсих, за да науча повече за нея, та да знам какво точно да очаквам. А, ако и вие имате намерение да я изпробвате, нека споделя с вас килограм полезна информация.

Малко история

inm.comСпоред различни източници, любопитният масаж започва да се практикува за първи път в Китай, където се използва засилено в традиционната медицина.

Не е случайно, че терапията се извършва с помощта на бамбукови пръчки.

В азиатската култура бамбукът е символ на дълголетие, жизнена енергия, просперитет и плодовитост. 

Техниката

Най-общо, процедурата включва разтриване на цялото тяло с различни по големина и широчина (и кухи отвътре) бамбукови пръчки. За целите на терапията, същите могат да бъдат предварително затоплени или да се използват на стайна температурата.

Терапевтът работи внимателно с тях, като ги търкаля по схванатите места с нежни движения. По ритъм и техника бамбук-удоволствието наподобява шведски масаж, с тази разлика, че не се извършва с ръце. 

Освен това, може да бъде комбинирано с много други разнообразни процедури, между които шиацу или аюрведа масаж. Често в практиката се ползват и ароматни масла.

Ползите

Смята се, че бамбуковият масаж има потенциал да подобри кръвообращението, както и да възстанови мускулатурата.

Досещате се още, че му приписват силно успокояващ и тонизиращ ефект. Също така, често го препоръчват при оттекли крака и целулит. Като изживяване го определят като близък на терапията с горещи камъни.  

Ох, ох, ох! Няма да ви лъжа, изгарям от нетърпение да ми се случи! И обещавам задължително да споделя впечатленията си с вас, а сега, за утешение, нека му се насладим поне виртуално, във видеото: 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април